18-07-14

muziek

Muziek is in mijn leven bijna permanent aanwezig. Ook in mijn moeilijkere dagen brengt ze troost en vreugde. Muziek heeft iets goddelijks.

De laatste tijd kijk ik af en toe naar de Franse katholieke zender KTO. Zo zag ik in één van de programma's een interview met Anne Quéffelec. Deze vrouw bespeelt de piano vanuit haar religieuze inspiratie. Tijdens die uitzending liet men fragmenten horen van verschillende van haar cd's. Ik vond het zo mooi, dat ik op zoek ben gegaan naar cd's van haar en ik vond ze wel degelijk op een site gespecialiseerd in klassieke muziek. Ik heb van haar o.a. besteld 'Contemplation' van J.S. Bach. Ik vermoed dat ik die cd vaak zal beluisteren als ik in een meer ingetogen stemming ben.

Ook bekeek ik het nieuwe programmaboekje van deSingel in Antwerpen en koos er één abonnement uit met als titel 'Tête à tête'. Het gaat over drie voorstellingen met telkens twee muzikanten die elk een ander instrument bespelen. Ik denk dat het vrij intiem zal zijn. Het abonnement is ook niet duur. Ik kijk er alvast naar uit.

 

23:31 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

17-07-14

schrijfkriebels

Langzaam maar zeker laten de schrijfkriebels, die een hele tijd achterwege zijn gebleven, zich weer voelen. Ondertussen is er in mijn leven niet zoveel veranderd. Ik ben beginnen werken als vrijwilligster bij een sociale verhuringsmaatschappij : elke woensdag namiddag neem ik daar de telefoon op. Het is heel dankbaar werk om te doen, vind ik, want ik denk dat ik vooral de bellers help met de juiste weg te vinden met hun vraag. Ik heb ook leuke collega's. Die houden voorlopig nog een beetje mee een oogje in het zeil, maar zelf vind ik dat het me al aardig afgaat.

Ik merk ook dat als iemand mij vraagt 'Hoe is het?' ik tegenwoordig zelfzeker 'Goed' antwoord. Na mijn crisis in januari heb ik het een tijdlang moeilijk gehad en enkele weken geleden heeft de dokter de medicatie wat aangepast en ik ondervind dat ik daar echt baat bij heb, al was het maar omdat ze mijn klachten au sérieux nam.

Ik geniet echt wel van het goede weer van de laatste dagen. Al is het overdag wel héél warm, vandaag toch. Ik heb in ons stadje enkele plekjes waar ik het aangenaam vertoeven vind, vaak in de natuur. Ook ga ik regelmatig eten in het cafetaria van het ziekenhuis en dat combineer ik meestal met een bezoekje aan de kapel, voor of na de maaltijd.Onlangs vond ik in de bib een boek dat ik ontleend heb en dat ik aan het lezen ben : 'Belijdenissen' van H. Augustinus. Daarin vertelt hij hoe hij met zijn zwaar filosofisch denken en zijn met losse banden leven, langzaam maar zeker zich bekeerd heeft. Dit werk kende ik van andere boeken gelezen te hebben, waarin naar dit boek verwezen werd. Het is wel een zwaar boek, maar het is zeer interessant en troostend.

 

23:24 Gepost door Martine | Commentaren (1) |  Facebook |