18-07-14

muziek

Muziek is in mijn leven bijna permanent aanwezig. Ook in mijn moeilijkere dagen brengt ze troost en vreugde. Muziek heeft iets goddelijks.

De laatste tijd kijk ik af en toe naar de Franse katholieke zender KTO. Zo zag ik in één van de programma's een interview met Anne Quéffelec. Deze vrouw bespeelt de piano vanuit haar religieuze inspiratie. Tijdens die uitzending liet men fragmenten horen van verschillende van haar cd's. Ik vond het zo mooi, dat ik op zoek ben gegaan naar cd's van haar en ik vond ze wel degelijk op een site gespecialiseerd in klassieke muziek. Ik heb van haar o.a. besteld 'Contemplation' van J.S. Bach. Ik vermoed dat ik die cd vaak zal beluisteren als ik in een meer ingetogen stemming ben.

Ook bekeek ik het nieuwe programmaboekje van deSingel in Antwerpen en koos er één abonnement uit met als titel 'Tête à tête'. Het gaat over drie voorstellingen met telkens twee muzikanten die elk een ander instrument bespelen. Ik denk dat het vrij intiem zal zijn. Het abonnement is ook niet duur. Ik kijk er alvast naar uit.

 

23:31 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Een nachtelijke groet, vanwege die heerlijke zomerse warmte! En natuurlijk met muziek. Een fijne dag gewenst, Martine. Maak het goed, vandaag en alle dagen!
Groet
Walter

Gepost door: Walter | 19-07-14

Reageren op dit commentaar

Hey, muziek is zeer troostend, fijn om weer van je te lezen

Gepost door: Wopi | 16-08-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.