18-12-13

een ongeluk komt nooit alleen...

De laatste tijd was ik aan het sukkelen met mijn elektronische rolstoel en het is zodanig verergerd, dat ik er nauwelijks nog mee durf buiten te komen. Vandaag vernam ik dat door omstandigheden de rolstoel niet zal kunnen hersteld worden voor begin januari... Als klap op de vuurpijl, liet mijn printer het vanavond denkelijk ook definitief afweten... Hij rustte in vrede, hij heeft me vele diensten bewezen...

Ik heb echter besloten om niet bij de pakken te blijven zitten.

Voor mijn printer, heb ik denk ik een oplossing...

En nu ik mij niet meer zo goed kan verplaatsen, laat ik de mensen naar me toekomen... Ik zal zo spijtig genoeg niet naar de meditatie kunnen gaan die voorzien is volgende week dinsdag namiddag. Ik kreeg wel het idee om de groep 's avonds met Kerstavond bij mij uit te nodigen voor een glaasje of een kopje koffie. Ik richt mij daarbij vooral naar degenen die dan alleen zijn, net als ik, maar natuurlijk is iedereen welkom. Ik hoop dat het die avond een gezellig samenzijn wordt, al zijn we misschien maar met twee of drie. Een vriendin komt nu zondagavond ook eten. In januari komt een buurman eten. Ik denk ik heb een mooi en groot huis, ik ga er een gezellige, gastvrije ruimte van maken en sla daarbij twee vliegen in één klap, want tegelijk voorzie ik mij van de nodige contacten.

Eigenlijk ligt dat wat in de lijn van de weg die zich reeds een tijdje aandient, een weg van meer huiselijkheid en meer binnen blijven... Ja, ik zie het wel zitten.

00:05 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

14-12-13

weeral wat bloemetjes in huis...

Vanmiddag heb ik mezelf nog wat bloemetjes cadeau gedaan... ditmaal zijn het rode anemoontjes.

DSCN0172.JPG

 

23:07 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

12-12-13

licht en duisternis

't Was een memorabele dag vandaag. Ik kreeg namelijk bezoek van een leuke vriendin samen met haar nog geen twee maanden oude dochtertje. Het kind lag slapende in mijn armen, daar heb ik ontzettend van genoten!

Verleden zondag was ook al zo leuk. Toen ben ik een vriendin gaan bezoeken die lid is van een lekencommunauteit te Bonheiden. Ik had een cadeau'tje bij voor haar, een boek van Annemie Struyf over haar vriendschap met een andere vrouw. Het boek heet Zij en ik. Ik ben er zelf ook in aan het lezen en ik vind het een fijn boek, boeiend geschreven. Maar terug naar mijn bezoek. Ik was daar omstreeks 15u en ik dacht eerst, oei, waar gaan we het allemaal over hebben, maar we praatten aan één stuk door over van alles en nog wat, tot het vervoer mij terug kwam halen. Ik denk dat we nog een tijdje verder hadden kunnen doorpraten...

En zo houdt licht en duisternis in mijn leven elkaar in evenwicht... Over de duisternis, daar praat ik hier even niet over. Ik leg liever de klemtoon op het licht.

01:21 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

08-12-13

ijverig

Gisteren was een dag dat alles vierkant liep. Ik had maar twee uur gezinshulp in plaats van vier en door in vier haasten de boodschappen te gaan doen bracht mijn hulp een aantal foute dingen mee, en zo bleek dat maar voort te duren, de kleine tegenslagen, maar ach zo zijn er van die dagen en zo'n ramp was het nu ook weer niet.

Op twee dagen heb ik twee brieven van pennenvrienden beantwoord. Ik ben nu zo goed als bij, er ligt er nog eentje, maar die is niet zo dringend. Deze week maak ik werk van mijn kerstkaartjes voor Amerika. Dus weet ik weer wat doen.

Vandaag een ijverige dag achter de rug waarvoor ik mij beloonde door nog eens naar mijn stamkroeg te gaan. Deze week was ik er al geweest, maar voelde ik me er niet zo goed. Vandaag was het drukker en zag ik de uitbaatster. Zij vertelde me dat ze zich zorgen had gemaakt omdat ik weggebleven was en dat ze zich had afgevraagd of ze de politie moest verwittigen, maar mensen hadden haar gerustgesteld dat ik voldoende omringd word en dat ze me dus niet hoefde te 'redden'. 'k Vond dat wel lief...

00:01 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

05-12-13

Kerstsfeer (2)

Deze namiddag had ik door omstandigheden vertraging en kon niet alle plannen die ik had, ten uitvoer brengen. Toch ben ik twee brieven gaan posten en in het postkantoor kocht ik ook wat postzegels in het vooruitzicht van het eindejaar, nu er denkelijk de komende weken winterweer kan verwacht worden. Ik had haast want ik moest op tijd bij de huisarts zijn, maar toch zag ik nog de gelegenheid om in een winkel nog wat kaarsen, batterijen en kerstverlichting te kopen. Dus speelde weerom de Voorzienigheid, want toen ik thuis kwam trof ik een bericht op mijn antwoordapparaat aan van de dienst gezinshulp dat mijn helpster door een noodgeval slechts twee uren zal kunnen komen in plaats van vier. Dus heb ik een deel van de boodschappen die ik haar morgen wilde laten doen, vandaag zelf gedaan. Ik trok ook mijn plan om zo goed en zo kwaad als ik kon, verlichting aan te brengen aan mijn nieuwe kerstboom en hieronder zie je het resultaat :

 

WP_20131205_21_33_19_Smart.jpg

 

Ik ben dus erg in mijn nopjes, en ben van plan om er de komende weken grondig van te genieten! 

22:52 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Kerstsfeer (1)

Stilletjesaan ben ik in de kerstsfeer aan het komen. Sinds verleden zondag is het de advent. Dit is voor mij steeds weer een hoopvolle periode van verwachting van het Nieuwe. Voor mij heeft kerst dus wel een heel andere, religieuze betekenis, maar het gezellig en sfeervol gedoe errond vind ik eigenlijk ook best leuk. Verleden zaterdag was ik in de stad om naar de supermarkt te gaan en heb in één klap twee vliegen gevangen want ik ben dan maar meteen ook op jacht gegaan naar kerstcadeau'tjes voor de familie en naaste vrienden. Ik ben blij met wat ik gevonden heb en de grote eindejaarsrush was duidelijk nog niet begonnen, dus was het qua drukte wel te doen. Dinsdag heb ik een deel van de kerstversiering weer te voorschijn gehaald met de hulp van mijn gezinshelpster. Ik zag wel dat mijn kerstboompje, die ik al vele jaren gebruik, niet zo mooi meer is en ik was de kleur van de balletjes ook wat beu. Bovendien leek de lichtjesslinger ook niet meer goed te marcheren. Kortom ik was aan wat nieuwe kerstspulletjes toe. Ik zou indien mogelijk vrijdag, als mijn helpster er terug is, de nodige inkopen doen en alles installeren. Dat was gerekend zonder de Voorzienigheid, die in mijn leven vaak een handje toesteekt en ook nu weer, zo blijkt. Ik had namelijk gepland om vandaag naar de abdij in Brecht te gaan en toen ik daar was, bleek een groepje vrijwilligsters alles klaar te zetten voor een kerstwinkel die dit weekend daar zou doorgaan. Ik stond vol bewondering voor al dat handenwerk en vroeg of ik al iets kon kopen. Dus kocht ik een nieuwe kerstboom, kunstig gemaakt van allemaal dunne takjes die grijs geschilderd zijn, en waarin ik nog plan lichtjes aan te brengen met een slinger die mijn helpster kan gaan halen. Ook kocht ik beeldjes voor mijn kerststalletje, want ook mijn beeldjes, die ik enkele jaren geleden voor een appel en een ei kocht, waren gewoon pleisteren onbeschilderde beeldjes en qua bezetting ook beperkt tot Maria, Jozef en het kindje Jezus. Nu heb ik een volledig stalletje, met een ezeltje, een os, de drie koningen enz... Ze zijn kleiner dan mijn vorige beeldjes en passen beter bij het stalletje, dat ik enkele jaren geleden ook al kocht in de abdij. Ze zijn ook gekleurd en het geeft een feestelijke aanblik. Mijn oude beeldjes, kerstballetjes en kerstboom ga ik weggeven voor een goed doel. Het is nog vroeg, misschien kan iemand er dit jaar nog iets mee doen... Mijn helpster zal wel opkijken, ja, de dingen kunnen soms snel veranderen! Hier zet ik een voorlopige foto, ze is niet erg scherp, maar ik denk dat het de sfeer wel goed weergeeft :

 

 

 

WP_20131205_00_53_47_Smart.jpg

 

01:55 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |