12-12-13

licht en duisternis

't Was een memorabele dag vandaag. Ik kreeg namelijk bezoek van een leuke vriendin samen met haar nog geen twee maanden oude dochtertje. Het kind lag slapende in mijn armen, daar heb ik ontzettend van genoten!

Verleden zondag was ook al zo leuk. Toen ben ik een vriendin gaan bezoeken die lid is van een lekencommunauteit te Bonheiden. Ik had een cadeau'tje bij voor haar, een boek van Annemie Struyf over haar vriendschap met een andere vrouw. Het boek heet Zij en ik. Ik ben er zelf ook in aan het lezen en ik vind het een fijn boek, boeiend geschreven. Maar terug naar mijn bezoek. Ik was daar omstreeks 15u en ik dacht eerst, oei, waar gaan we het allemaal over hebben, maar we praatten aan één stuk door over van alles en nog wat, tot het vervoer mij terug kwam halen. Ik denk dat we nog een tijdje verder hadden kunnen doorpraten...

En zo houdt licht en duisternis in mijn leven elkaar in evenwicht... Over de duisternis, daar praat ik hier even niet over. Ik leg liever de klemtoon op het licht.

01:21 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Martine over licht en duisternis gesproken...
met licht kun je van alles... bv. uit en aandoen...dimmen....kleuren...enz...
met duisternis kun je niks....die is er altijd waar geen licht is.
scherm je licht af... dan heb je duisternis...
dus voor er licht was...was alles duisternis...... dus God is eigenlijk duisternis????en licht is maar een afgespleten deeltje van hem???
heb ik gelezen bij Bagwan... euh Oscho..; zul je ook wel kennen.... hij heeft mij veel inzichten bijgebracht.... heeft ongeveer 650 boeken....lezen maar.
duisternis(onderbewuste...onbewuste) even belangrijk dan licht ( bewustzijn)
nacht en dag bewustzijn..enz.... prettige feestdagen...groetjes ludo

Gepost door: ludo | 21-12-13

Reageren op dit commentaar

Dag Ludo,

Dank je voor je commentaar. Het duurde even vooraleer jouw reactie zichtbaar was, waarvoor mijn excuses, het ligt gewoon aan een defect aan mijn internetverbinding. Techniek is niet leuk als ze ons in de steek laat... Zo zien we maar weer hoe we die dingen gewoon geworden zijn.

In dit postje had ik het over licht en duisternis een beetje in overdrachtelijke zin, waarbij licht staat voor vreugde en duisternis voor leed. Maar dat had je wel begrepen. Volgens mij is het onmogelijk om iets te zeggen over God, die voor ons beperkt inzicht helemaal niet kenbaar is. Voor mij is hij evengoed licht als duisternis, voor mij is hij gewoon alles... Ook denk ik dat licht niet zou kunnen bestaan zonder duisternis en omgekeerd. Van Osho heb ik inderdaad al gehoord, nog niets van gelezen wel. 'k Wist niet dat hij zoveel geschreven had.

Ook jou wens ik prettige feestdagen en het allerbeste voor volgend jaar!

groetjes, Martine

Gepost door: Martine | 23-12-13

De commentaren zijn gesloten.