29-10-13

muziek is al wat de klok slaagt bij Madame...

Vorige week had ik een serieuze dip, en ik heb jullie daar niet mee willen lastigvallen. Sindsdien ben ik er langzaam maar zeker terug uit aan het komen. Zondag ben ik naar de Opendeurdag geweest van de plaatselijke boekenhandel waar ik vriendelijk ontvangen werd met een kopje koffie en een gebakje. Ik kocht er een vier cd-box Best of Jazz van Klara en daar ben ik nu van aan het genieten.

Het is met verdriet dat ik vernam dat Lou Reed overleden is verleden zondag. Voor mij was hij niet alleen een idool, hij was ook een gezel die met zijn muziek mij bijna heel mijn leven heeft begeleid. Ik ben zo gelukkig dat ik hem live heb zien optreden in de Bozar in Brussel enkele jaren geleden, met wat ze bij Late Night van Klara zijn magnus-opus noemden, Berlin. Hij trad toen op met een orkest en met een meisjeskoor. Vandaag kocht ik van hem Lulu, dat hij samen opnam met Metallica. Deze cd dacht ik al langer te kopen, nu kreeg ik helaas een reminder... Lulu is zacht gezegd luidruchtig, maar in zijn genre vind ik het uitstekend. Muziek om op te zetten als mijn buren er niet zijn (grinnik). 

Van een heel ander genre (hoewel...) heb ik vandaag ook regelingen getroffen om in november naar twee concerten te gaan in de Singel. Eén concert is met Bang on a Can, een project met hedendaagse muziek, opgericht door enkele componisten enkele decennia geleden in de States. Dit project kan legendarisch genoemd worden. Een andere legende, Reinbert De Leeuw, die ik nog ken van opnames van pianowerken van Erik Satie, ga ik ook bewonderen en ik kijk er erg naar uit. De Leeuw heeft een heel eigenzinnige interpretatie van Satie op plaat gezet, hij speelt diens werken namelijk vrij traag en dat geeft een heel speciaal en intiem effect. De Leeuw wordt voor het concert ook geïnterviewd in de Blauwe Foyer, ik ben er zo op gebrand om hem te horen, dat ik daarvoor iets anders uitgesteld heb.

23:52 Gepost door Martine | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Toch kan het soms werken om je dip openbaar te delen.. Bij mij werkt het zo dat ik er dan vanzelf met enige afstand naar kan kijken, juist omdat ik dan aan de ander denk die ik er niet mee lastig wil vallen..Een warme knuffel.

Gepost door: Walter | 30-10-13

Reageren op dit commentaar

dank je Walter voor je reactie. Ik was toen ook helemaal niet in de stemming om te bloggen. Maar je kan gelijk hebben, bij mij lijkt het er wat van af te hangen hoe diep het zit.
Liefs.

Gepost door: Martine | 30-10-13

Reageren op dit commentaar

Inderdaad Martine, als ik echt te diep zit voelt het ook voor mij te kwetsbaar..en ben ik er even stil over.

Gepost door: Walter | 30-10-13

ja zo is dat hé Walter. Dank je voor je reactie en voor het kwetsbare waarmee je dit met ons deelt... x

Gepost door: Martine | 30-10-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.