11-09-13

toppen en dalen

Mijn 'grote liefde' voert mij over hoge toppen en door diepe dalen. Makkelijk is het niet, maar ik denk dat het er allemaal wat bij hoort.

Tussendoor probeer ik nog wat te leven. In mijn ogen is er op dit moment heel veel relatief : mijn bestaan, mijn betekenis in het 'grote geheel', de betekenis van al die conflicten overal die eigenlijk niet nodig zijn en die in sommige gevallen onoplosbaar lijken tenzij via drastische maatregelen...

Op dit moment zie ik alles misschien door een zwarte bril. De ondervinding leert me dat ook dat van voorbijgaande aard is. Er bereiken mij tegenwoordig zo veel slechte tijdingen, iedereen zit ergens mee, en soms met iets héél ergs. Veel erger nog dan alwat ik in mijn leven al te dragen heb gehad. Ik kom er niet echt toe om er te zijn voor de mensen voor wie ik er zou willen zijn. Ik denk dat ook ik nu even forfait moet geven. Nu even vooral aan mezelf denken, of zit ik verkeerd? Ik ben in elk geval nog niet waar ik zou willen zijn, als ik dat lees in al die mooie boeken... Mijn leven is denk ik een uniek boek dat zich maar geleidelijk aan laat lezen door mezelf en door degenen die godzijdank voor mij belangstelling hebben.

Ik denk dat ik vooral geduld moet hebben, met mezelf in de eerste plaats.

23:45 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.