26-08-13

mediteren voor vrede

Vandaag had ik wat tegenslag en moest ik wegens een gezondheidsprobleem naar de spoedafdeling van het plaatselijk ziekenhuis. Een vriendin is mij daar komen vervoegen en al bij al is het heel erg goed afgelopen. Ik werd op een én snelle én eenvoudige manier geholpen en ben eigenlijk heel erg tevreden. Onderweg naar de kliniek had ik ook de Heer gebeden om bescherming, misschien heeft dat geholpen. Ik voerde nadien niet erg veel uit behalve een lekkere douche nemen en na het eten een kopje koffie gaan drinken. Ik ging ook iets eten in het ziekenhuis, waar ik mij de weekendkrant aanschafte. Ik schrok wel van de prijs, die is sinds ik laatst de weekendkrant nog had gekocht, met méér dan 50% gestegen. Tegenwoordig vind ik wel wat plezier in het lezen van de krant en in het aldus een beetje op de hoogte zijn van wat er in de wereld gebeurt, al is er meestal niet veel fraais op dat punt.

De correspondentie met de Amerikaanse gevangenen loopt goed. Ik krijg regelmatig brieven toe en vind nog steeds heel veel voldoening in het beantwoorden ervan. Stuk voor stuk zijn die correspondenties echt uitgegroeid tot een fijne vriendschap. Dit is echt iets voor mij, vind ik, en dus hou ik het ook echt goed vol. Er zijn natuurlijk wel periodes dat het me wat minder afgaat, maar meestal herpak ik mij op vrij korte tijd en moeten ze niet te lang op hun brief of kaartje of e-message wachten.

Via Facebook kreeg ik een bericht dat er gisterenavond een oproep was aan de ganse wereld om op hetzelfde tijdstip te mediteren voor vrede. Daar heb ik dan aan meegedaan, en dacht ik niet alleen aan situaties veraf, maar ook dichtbij... Ik neem mij voor, om dat vaker te doen...

00:57 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.