20-08-13

over daten e.a.

Walter's lieve comment op m'n blogje deed mij de dag beginnen vol frisse moed. De dag kabbelde dan ook rustig voort met hier en daar deugddoende babbeltjes, terraskes in de zon, een beetje shoppen en een gebedsdienst vanavond in mijn parochie. Vanavond zag ik op het terras van mijn stamkroeg een andere regelmatige bezoeker aldaar met wie ik een leuk praatje had, nu ik hem al enkele dagen niet gesproken had. Het weer blijft nog een tijdje goed, dat wordt nog genieten geblazen.

Dat leuk praatje ging o.a. over daten en het bracht mij bij de herinnering aan hoe onplezierig dat tijdsverdrijf wel was. Voor mij is het zeker geen geschikt medium om iemand te ontmoeten en ik stel mij de vraag of dat wel voor iémand wel het geval is. Telkens kwam ik vrij snel op de proppen met het feit dat ik een fysische handicap heb en meestal joeg dat mensen weg. Op een ontmoetingssite voor personen met een beperking vond ik het ook niet leuk daten, de spanning blijft ook daar immers dezelfde. Daar komt bij dat ik dan niet alleen met mijn eigen beperking rekening te houden heb, maar ook met die van een ander, en voor mij persoonlijk lijkt dat wat te veel te zijn. Hier spreek ik dus alleen voor mezelf.

Dus ben ik allang tot de conclusie gekomen dat het iemand zal zijn die ik ontmoet in het reële leven en met wie ik eerst een tijdlang bevriend ben. Dus op de goeie ouwerwetse manier... Ik denk dat het zo iemand zal zijn, of niemand. Ik zie er hoe langer hoe minder tegenop om de laatste tientallen jaren die ik hoop hier op aarde nog te mogen vertoeven, alleen door te brengen. Wat is trouwens 'alleen' zijn, als ik denk aan al die vrienden die ik heb en aan alles dat ik ook hier in Lier doorheen de jaren heb opgebouwd?

Alleen voel ik me nog het allerminst, als ik de Aanwezigheid voel van mijn enige meester Jezus himself...

01:10 Gepost door Martine | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Zo is het! Jezus is ALTIJD bij ons! Dus zijn we nooit alleen.X

Gepost door: Mia | 31-08-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.