07-08-13

ontspannen dagje...

Stilaan voel ik het in mijn arme hoofdje weer rustig worden... Vandaag heb ik mij heerlijk kunnen ontspannen. Een fijne vriendin kwam met haar rond buikje mij bezoeken en we rondden het samenzijn af met een wandeling over de Lierse vesten. Ik had haar ook gevraagd om vooraleer ze bij mij toekwam, iets te gaan halen voor het vieruurtje alsook het brood dat ik besteld had en we smulden bij een kopje koffie.

Later op de avond trok ik gewoontegetrouw naar het terraske van mijn stamkroeg op het Lierse Zimmerplein en daar ontmoette ik twee lieve vriendinnen die ik aan elkaar voorstelde. Op sommige momenten werd het me te druk ook omdat het vanavond bridge-avond was en de bridgers toestroomden. Eens die naar boven waren, was het iets rustiger. Ik kon het mijn vriendinnen zeggen dat ik het wat druk vond en ze hielden het wat rustiger ook. Tegelijk vond ik het wel fijn dat ik wat afleiding had. Ik vertelde van mijn penpals in Amerika (deze week kreeg ik nota bene al vier brieven toe) en zo had ik ook mijn bijdrage aan het gesprek wat ik wel leuk vind. Dikwijls neem ik eerder de luisterende rol aan, maar sommige mensen hebben dan de neiging om mij in het gesprek helemaal niet meer te betrekken en dan voel ik mij erbij zitten 'als een bloempot' bij wijze van spreken... Ik vind het ook moeilijk om mij in het gezelschap van meerdere mensen, zeker als die van verschillende hoek komen, te manifesteren. Dan voel ik mij soms overspoeld door degenen die wel durven praten en loop ik soms gewoon weg, omdat ik er niet tegenop kan. Niet leuk, maar vanavond was het dus anders.

Vanavond heb ik al heerlijk in de koelte op mijn terraske thuis gezeten. 'k Heb een tijdschrift besteld voor de verjaardag van één van mijn penpals. Als ik dat doe via een erkende verdeler, dan is dat toegelaten. Ik zou niet een boek of een ander voorwerp kunnen opsturen van bij mij thuis of zo. Die briefwisseling is echt aan heel stricte regels onderworpen, maar ik hou me er gewoon aan want het gevolg is anders dat het je gewoon wordt teruggestuurd... alle moeite voor niets en je penpal heeft er ook niets aan. Dus het opsturen van een brood waar een vijl in zit, dat is hier niet mogelijk... Lachen.

00:44 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.