22-06-13

Blogpauze

Het valt me op dit moment moeilijk om nog veel te komen bloggen. De liefde houdt me bezig. Niet dat er niets meer gebeurt en dat ik niets anders meer doe, verre van daar, maar erover praten gaat niet en het is mijn ding niet om 'er omheen' te praten en doen of er niets aan de hand is. Misschien is het ook zo dat mijn aandacht en mijn energie voor belangrijkere dingen nodig is. Dus las ik hier en nu een blogpauze in voor onbepaalde tijd. Ik laat wel mijn blogje staan. Of en wanneer ik mijn blogje zal hervatten, weet ik op dit moment niet. Ik wens al mijn lezers ondertussen het beste.

00:53 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

10-06-13

net vakantie!

De voorbije dagen heb ik net een beetje vakantie gehad! Lekker gekeuveld met vrienden en vriendinnen op een terraske... Het huishouden is er een beetje mee ingeschoten, maar morgen krijg ik een PAB-stagiaire dus ga ik haar wat opdrachten kunnen geven om in te halen wat is blijven liggen. Ik heb ook lekker lui gedaan en ben enkele keren iets gaan eten. Gisteren bestelde ik een linguini met peer en gorgonzola, mmmm... lekker!

Tijdens één van die vakantiestemmige gesprekken kwam ik tot de slotsom dat ik eigenlijk geen ander leven zou willen hebben dat hetgeen ik nu leid. Dat ik met niemand zou willen wisselen. Daar keek ik zelf wat van op! En het is echt waar, ik meen het! Het leven is vol beproevingen en tegenslagen, maar ze maken een mens sterk en wijs en verlenen hem/haar diepgang.

01:17 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

07-06-13

het zomert!

Enkele dagen geleden kwam mijn buurman op visite voor het avondeten. Al vraagt dat wel wat werk, doe ik dat wel graag. Het werd ook geapprecieerd, wat fijn is.

Eindelijk is het zomer! Gisteren en vandaag heb ik er al dik van geprofiteerd. Daarstraks was ik met een vriendin afgesproken en we hebben quasi de ganse dag genoten van de zon op het terraske van mijn stamkroeg. Het was net vakantie... 'k Had niet gedacht dat ik dat kon, zoveel tijd achter elkaar met iemand samen doorbrengen, maar gezien het wel 'klikt' hebben we ons goed geamuseerd. Tegen de avond ben ik wel ergens iets gaan eten (ik vond het veel te mooi weer om te staan koken), over huis gegaan en via een lange wandeling teruggegaan naar de plek waar mijn vriendin zat. Gelukkig was ze nog niet vertrokken. Het is wel nieuw voor mij om zo wat over ditjes en datjes te babbelen.

Vanmiddag heb ik gesproken met mijn begeleidster en ik had haar eigenlijk bijna niets dan goed nieuws te vertellen. Het zorgde ervoor dat ze vroeg of het nog nodig was dat ze nog kwam... Maar ik heb haar gezegd dat ik het nog wilde blijven volhouden aan het ritme van nu, nl. éénmaal om het kwartaal. Ze was er wel helemaal mee akkoord. Ze zei ook dingen die heel goed waren voor mijn ego... (wat hebben al die spirituelen toch tegen het ego? vraag ik mij af... Ik voel dat ik 'iemand' ben en ik vind daar echt niets verkeerds aan, in acht genomen dat ik ook wel eens iets fouts doe). Zij vindt dat de stabiliteit van mijn huidige situatie het resultaat is van mijn eigen inspanningen op dat punt. Dat is dan toch een bekrachtiging om u tegen te zeggen...

23:51 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

04-06-13

aan alles moet een begin zijn...

Wow! Vanavond maakte ik voor de allereerste keer een chili con carne klaar. Het is eigenlijk 'sine' carne, want ipv gehakt gebruikte ik seitan. 'k Vind hem niet zo slecht gedaan. Ik laat hem nu afkoelen en een nachtje 'trekken' eer ik hem morgen in porties verdeel en in de diepvries steek. Nu heb ik al heelwat dingetjes om op te warmen als ik daar zin in heb.

Onlangs werd ik fostermam van een oude Spaanse greyhound, die verzorging en medicatie nodig heeft. Vandaag kreeg ik het zorgcertificaat aan. Regelmatig krijg ik foto's en filmpjes van de door mij op afstand geadopteerde hond. Ze heet Liberty, toevallig een mooi contrast met het gevangenschap van mijn Amerikaanse penpals. Iemand zei me dat op deze manier ik al een mooi gezin bij elkaar had...

Vanavond ging ik naar de mis. Het gaf me een grote kracht om nog eens de communie te mogen ontvangen. Het is elke maandagavond mis in de Sint-Pieterskapel, waar ik voor het eerst kwam. Het is een zeer oude kapel en ik vind ze wel mooi. Ik ben van plan om op maandagavond zoveel mogelijk te gaan.

02:08 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

02-06-13

laten gebeuren

'k Ben vandaag weer aardig uit mijn pijp gekomen. O.a. heb ik vanavond voor mezelf een groentenburger met gestoofde champignons en gekookte patatjes klaargemaakt. Veel werk was dat niet en later op de avond heb ik dan ook nog soep gemaakt. Dat was wat meer werk, maar ik ben tevreden van het resultaat.

De vriend die ik had uitgenodigd, komt toch liever niet. Natuurlijk laat ik hem vrij.

Gisteren was ik bij de diëtiste en haar stagiaire. De stagiaire wist me allerhande tips te geven, want zij blijkt zelf ook een vegetariër te zijn. Ik heb heelwat info, o.a. over de combinatie van vegetarisch eten en diabetes, mee naar huis gekregen. Ze gaven me heel veel informatie en ik moet het nog wat verwerkt krijgen. Ik denk dat het boek 'Vegetarisch koken voor Dummies' een goed boek is. Ik vernam o.a. dat seitan maar goed is voor af en toe en dat falafel bij het bakken veel vetstof opneemt. Dat het vlees of diens vervangers maar 10% zouden mogen uitmaken van het volledige dieet op een dag. Dat melk en eieren aandragers zijn van eiwitten. En vooral dat bonen en peulvruchten ook heel goed zijn als vleesvervangers. Granen en zaden zouden de basis van het dagdieet moeten uitmaken. Hierover kreeg ik van de stagiaire een nuttige tip, nl. Ebly of tarwekorreltjes, te verkrijgen bij de natuurvoedingswinkel. Ik denk dat ik dat ken, omdat de zusters in de abdij waar ik vaak op bezoek ga, dat ook wel eens serveren bij het avondmaal. Ik ben er al op verlekkerd om het voor mezelf ook eens klaar te maken. Enz. enz.... Ik kreeg ook nuttige adressen mee, zoals de Bio-shop, maar ook restaurants en thuisbezorgers. Ik kende er al een aantal van, maar ik ga er toch nog wat van uitproberen... De algemene conclusie bij de diëtiste was dat vegetarisch eten op zich geen invloed heeft op de diabetes, maar doordat er minder vetstoffen worden opgenomen, heeft het er wel onrechtstreeks een positieve invloed op.

Oef het doet goed van even te relaxen. Die soep maken was eigenlijk te veel voor vandaag. Morgen haal ik mijn schade in. Vanavond had ik de keuze om ofwel naar een jazzoptreden te gaan ofwel thuis te blijven om die soep te maken. Omdat de groenten wel moesten opgebruikt worden, koos ik voor het tweede toch wel zeker... Ook omdat ik er van in de keuken te staan, maar niet genoeg van krijg...

Eén van de dagen ga ik eens proberen chili con carne te maken, maar dan met seitan in plaats van gehakt. Dan is het eigenlijk chili sine carne of hoe moet ik dit dan juist spellen? In een goed kookboek, dat ik ooit eens van een vriendin voor mijn verjaardag cadeau kreeg, heb ik alvast een recept gevonden. Het lijkt niet moeilijk klaar te maken, gewoon proberen!

Ik hoop dat ik het zo nog enige tijd ga volhouden... Bij mij gaat dat dikwijls met periodes, dat koken. Ik ben ook alleen, dus moet ik eigenlijk nergens naar zien en zo zijn er periodes dat ik dan eerder ergens iets ga eten. Koken is voor mij een grote inspanning, vooral met alwat erbij komt kijken, en voor een persoon alleen is dat niet altijd evident. Het is ook een ietwat solitaire activiteit terwijl als ik ergens ga eten, ik wel onder de mensen ben. Ik denk dat ik het gewoon moet laten gebeuren.

01:05 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |