31-05-13

samenzijn

Vanavond was ik bij de meditatie aanwezig en ook bij de tea-time erna en het was een prachtige uitwisseling. Toen iedereen vertrok, twijfelde of ik recht naar huis zou gaan of eerst een ommetje zou maken via mijn stamkroeg en besliste uiteindelijk voor dit laatste. Toen ik daar was, was mijn verwondering groot dat twee andere mensen van de groep daar ook binnenkwamen. Dus kreeg het samenzijn nog een staartje... en het was heel gezellig!

Voor ik naar de meditatie vertrok, heb ik de overschot van dinsdag opgewarmd. Dat was seitan met ajuin, look, worteltjes en tomaat. Seitan is een vleesvervanger die ik wel redelijk lekker vind en die o.a. in gehaktvorm te verkrijgen is, wat het klaarmaken van o.a. eenpansgerechten wel vergemakkelijkt. Mijn opgewarmde maaltijd smaakte beter nog dan toen ik het pas had klaargemaakt, ik denk omdat het ondertussen wat getrokken was. Ik voel mij hoe langer hoe meer in mijn nopjes. Als ik zo een vegetarische maaltijd heb gegeten, dan voel ik me echt gevoed en kan ik er heel lang tegen voor ik weer honger heb.

Deze middag had ik hulp en toen ze ging strijken, heb ik mij aan het werk gezet en groentjes beginnen snijden voor een spaghettisaus, ook met seitan. Mijn hulp heeft me ook nog wat geholpen en wat niet te versmaden is, zo goed als mogelijk de afwas gedaan van wat ik gebruikt had om die saus klaar te maken. Dat is meegenomen. De saus is nu helemaal klaar en ik laat hem wat trekken. Morgen verdeel ik hem in porties om in de diepvries te steken.

Ik ben een vriend tegengekomen en nu ik toch zo goed op dreef ben met het koken, heb ik ook hem gevraagd om eens bij mij te komen eten en hij leek er wel blij mee dat ik dat vroeg. Dus binnenkort spreken wij eens af. Zo wordt een hobby (koken) een sociaal gebeuren.

00:58 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.