29-05-13

in de keuken

Mijn nieuw voornemen om vegetarisch te eten, inspireert mij danig en ik ben dan ook weer aan de kook geslagen en ben zelfs wat creatief in de keuken... 'k Ben nog aan het verkennen wat er op de markt allemaal bestaat, o.a. aan vleesvervangers, want ik vind wel dat ik voldoende proteïnes tot mij moet nemen. Van verschillende kanten krijg ik info, alsook een verwijzing naar een kookboek, dat ik meteen ook besteld heb. Het is erg boeiend om zo al dat nieuws te leren kennen en wat ik toejuich is dat ik weer heel erg graag in de keuken sta.

Ik word erg creatief dus en hoe langer hoe meer slaag ik erin om o.m. éénpansgerechten klaar te maken, voldoende voor twee maaltijden en dan heb ik één dag op twee enkel op te warmen of wat pasta bij te koken. Het ligt me dus wel goed. Vrijdag ga ik naar de diëtiste, eens benieuwd wat die gaat zeggen, misschien heeft die ook leuke of gezonde tips.

Vanavond heb ik dus mijn maaltijd enkel moeten opwarmen, dat was wel handig. Eindelijk hebben we nu hier in Lier een supermarkt die in de week 's avonds open is tot 20u en ik ben gaan snuisteren daar wat ik zoal kon vinden en vond quorn steakjes en falafel. Ik heb het allemaal in porties ingevroren, dan blijft het wat goed, want het waren telkens twee stuks, te veel dus voor mij alleen. Morgen voorzie ik om met mijn hulp spaghettisaus klaar te maken met seitan en met allerhande groentjes.

Ik had nog broccoli liggen die ik toch wel moest opgebruiken en vanavond heb ik er soep van gemaakt. 't Is heel eenvoudige soep met niets dan broccoli, water, peper en zout en ik vind hem echt wel smaken. Daar mag ik volgens mijn dieet onbeperkt van eten.

Tegen volgende week heb ik ook een buurman uitgenodigd en ben ook van plan om dan te kokkerellen... Het wordt best wel leuk. Ik ben dat trouwens nog van plan, om al eens iemand te vragen om te komen eten.

23:15 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.