21-05-13

tevreden

't Was een moeilijke dag vandaag, met het bericht dat iemand die ik erg waardeerde, overleden is. Hij was ziek maar het is allemaal nog snel gegaan. RIP, Guy!

Ook had ik een misverstand met mijn hulp, dat ik helemaal op mij neem. Ik heb er weeral mee bijgeleerd, namelijk hoe ik beter met haar kan omgaan en op een gerichtere manier mijn instructies kan geven.

Uit de USA had ik een brief vandaag in mijn bus en het was niet leuk te lezen dat mijn voorlopig enige vrouwelijke penpal niet meer wilt schrijven omwille van een misverstand - weeral! - over het feit dat ik een vrouw ben en geen man. Het is eigenlijk de celgenote van mijn penpal die dat schrijft en stelt voor dat zij mijn penpal wordt. Dit ga ik heel graag aannemen. Dus is er weeral werk aan de winkel, zeker nu ik nog een andere penpal's e-message ook nog moet beantwoorden.

Dit alles tracht ik niet te erg naar mijn hart te laten komen en ik trek mij op aan de leuke herinneringen aan twee culturele uitstapjes die ik nog maar kort geleden heb gedaan.

Donderdag was ik in deSingel voor een Lied-avond, met een sopraan en een pianiste en het was een heel erg mooi concert. Het waren liederen van Schumann, R. Strauss, Britten en Berg. De sopraan had bovendien een heel mooi kleed aan, niet dat dat het belangrijkste is, maar het draagt bij tot de schoonheid van het geheel, vind ik. Ik had ditmaal op voorhand verwittigd dat ik met de rolstoel zou komen en ik heb dan ook de nodige begeleiding gekregen. Het was weeral heerlijk!

Gisteren, met Pinkstermaandag, ben ik met twee vriendinnen naar het MAS gegaan. Ik had ervoor gekozen om te gaan kijken naar 'over goden en mensen' op de zevende verdieping, maar ging ook naar de aansluitende verzameling kijken 'boven- en onderwereld' op de achtste verdieping. Het gebouw op zich is vrij indrukwekkend, maar dat weten jullie waarschijnlijk al. De terrassen, die op elke verdieping anders gesitueerd zijn, geven een prachtig zicht over Antwerpen en de Schelde. Met de rolstoel geraakte ik niet tot de negende verdieping of het dakterras, omdat de lift maar tot de achtste verdieping gaat. Het was voor mij echt wel er even tussenuit zijn, eens een andere lucht ademen. Voor mij echt wel de verplaatsing waard.

Ondertussen ben ik nog steeds bezig met vegetarisch te eten. Vanavond maakte ik voor het eerst tofu gereed, wat niet zo moeilijk is, samen met gestoofde ajuin en wortelen en met gekookte patatjes. Ik kreeg onverwachts van iemand een kookboek voor vegetarisch koken, maar ik ga nog verder zoeken naar een goed kookboek.

Hoe langer hoe meer leef ik tevreden met het leven dat ik heb.

23:51 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.