10-05-13

Madame la Marquise goes vegetarian :-)

Even hield ik het nog stil, want ik wilde even afwachten wat daar op mij de weerslag van was, maar ik laat al een tijdje nu alle vlees. Hiermee volg ik het voorbeeld van enkele van mijn vrienden en kennissen. Ik vind het plezant om het weer beter eens te zijn met mijn toch wat knagend geweten wat dat betreft. Trouwens als ik de richtlijnen van de diëtiste moet volgen, dan eet ik al maximum 100 gr vlees per dag. Dat of niets is nauwelijks een verschil, vind ik.

Wel zal ik mij af en toe tot regelmatig zelf aan het koken moeten zetten. Ik ondervind dat als ik naar het ziekenhuis ga om warm te gaan eten, de keuze daar wat vegetarisch voedsel betreft, eerder beperkt is. Al enkele keren kon ik een dubbele portie groenten met aardappeltjes krijgen in plaats van vlees en andere keren poter ik wel door wat vis te eten. Dus helemaal vegetarisch ben ik (voorlopig nog) niet.

Ik doe wel ontdekkingen, want ik krijg wel tips van verschillende kanten. Zo heb ik al enkele soorten vegetarische pasta's om op de boterham te smeren, ontdekt en de meeste ervan vind ik echt wel lekker. De vegetarische quiches die ze tegenwoordig verkopen in mijn stamkroeg, zijn ook bijzonder lekker.

Misschien moet ik op zoek gaan naar een vegetarisch kookboek.

Er wordt gezegd dat ik het vlees moet vervangen door andere dingen, die voldoende proteïne of vitamine B12 bevatten. Er wordt aanbevolen noten, bonen, tofu, gist, champignons, rijst. Momenteel breek ik daar mijn hoofd zo niet over, moet ik zeggen.

Het is weer een spannende tijd.

23:54 Gepost door Martine | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Vegetarisch ben ik niet eens principieel, als je het eenmaal gewend raakt gaat vlees vreemd smaken. En ja, dat dierenleed voor dat stukje vlees op het bord is ook niet bepaald mooi. Fijn weekend Martine!

Gepost door: Walter | 11-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.