19-04-13

hart onder de riem

Vanmiddag was ik op raadpleging bij de psychiater en die vrouw heeft me een hart onder de riem gestoken. Ze zei dat ik goed had standgehouden na alwat zich in mijn leven de laatste tijd heeft voorgedaan en ze concludeert daaruit dat ik tegen enkele jaren terug, innerlijk heel stevig ben geworden. Met een beetje schroom zei ik haar dat ik eigenlijk gelukkig was en ze zei dat ik mij daar helemaal niet over moest schamen. Na de raadpleging ben ik nog eens een bezoekje gaan brengen aan een afdeling waar ik voorheen reeds ben opgenomen geweest en had een kort maar krachtig gesprek met een verpleegster die mij ook heel goed kent. Ze zegt dat ze altijd blij is om mij te zien, zeker nu ik het zo goed doe. Ze zegt ook dat voor mij gaan werken waarschijnlijk te zwaar is geweest, maar dat we dat wel eerst hebben moeten proberen om het te weten. In elk geval keerde ik gesterkt huiswaarts.

Vanavond ben ik na een lange tijd eindelijk nog eens naar de stille meditatie kunnen gaan en dat deed ook heel veel goed.

Momenteel ben ik beginnen lezen in L'évangile selon Saint Loubard van Guy Gilbert. Van deze man van God kan ik maar niet genoeg krijgen. Voorheen had ik gelezen Quatre petits bouts de pain van Magda Hollander-Lafon, één van de Hongaarse joden die tijdens de oorlog het concentratiekamp overleefde. Het was heel mooi geschreven, het greep bij momenten echt wel naar de keel, maar er waren heel wijze passages ook.

01:29 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Weer even een groet van Walter..
;-)

Gepost door: Walter | 19-04-13

Reageren op dit commentaar

Hey, Walter, fijn om nog wat van je te horen! Raar, enkele dagen geleden moest ik even aan jou denken en hier ben je... Ja zo gaat dat met de dingen he...
xxx Martine

Gepost door: Martine | 19-04-13

De commentaren zijn gesloten.