12-03-13

drive

Vanavond luisterde ik nog eens naar Late Night op Klara. Ik had hun ad gezien op Facebook. Het thema was de trein. Telkens moet ik vaststellen dat degenen die dat programma samenstellen, bijzonder goed gedocumenteerd zijn. De trein heeft ook in mijn leven een speciale betekenis, ik hou van treinen en ik hou ook van de sfeer die hangt in stations. Ik luisterde o.m. naar Different Trains van Steve Reich, een componist minimale muziek die ik bijzonder waardeer. In dit werk verwerkte hij autobiografische elementen en dat is uniek in zijn werk. In elk geval heb ik intens geluisterd en ervan genoten, al leken er ook moeilijk te beluisteren stukken te zijn en verwijzingen naar de donkere oorlogsjaren tijdens WOII.

Ondertussen heb ik vanwege de Academie voor Schone Kunsten een nieuwe mail gekregen ivm mijn suggestie om een workshop mandala's tekenen te organiseren, en ze vinden voorlopig niet iemand die die cursus kan geven en verwijzen mij naar een initiatief van ziekenzorg. Daar moet ik eens contact mee opnemen. Ze nodigen mij wel vriendelijk uit voor de workshop kalligrafie die start in oktober dit jaar, dit jaar gaat het om de art deco stijl. Eigenlijk zegt me dat wel wat. Dus moet ik even checken op de website naar de uren en de plaats waarop deze workshop wordt gegeven.

Ik had een diepgaand gesprek met een vriendin daarstraks over geluk en zo. Wat mij betreft, stel ik vast dat er al heel mijn leven lang iets is dat mij steeds heeft voortgedreven, een niet kapot te krijgen levenslust, al zeg ik het zelf. Ik heb zo'n drive in mij, om uit het leven het maximum te halen. Natuurlijk bestaat het leven niet alleen uit leuke dingen, en het is de kunst om de minder leuke dingen een geschikte plaats te geven in mijn leven. Jezus heeft ons geleerd dat we van onze naaste moesten houden zoals van onszelf, en dat we ook van onze vijanden moesten houden. Wel, dit vind ik een programma voor een gans leven... Ik moet zeggen dat sinds ik met een aantal nieuwe dingen begonnen ben (brieven schrijven naar gevangenen, in groep mediteren, mandala's tekenen), mijn leven zinvoller aanvoelt dan voorheen.

Iemand, die mij heel dierbaar is, deed mij vandaag heel erg veel plezier door te zeggen dat mijn mandala's rustgevend zijn en harmonie uitstralen. Bij mij vanbinnen is het anders soms harmonisch, maar niet altijd... wanneer ik ze teken, misschien wel.

01:03 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.