24-02-13

plannen en regelen

Gisterenavond vond ik de moed om het inschrijvingsgeld voor de workshop 'Bewustwording door intuïtief tekenen en schilderen van mandala's' in verhouding tot de sessies die ik niet zal bijwonen (6 van de 7), terug te vragen en vandaag kreeg ik hierop een onverwacht positief antwoord. Ook geeft de therapeute mij tips in verband met mijn zoektocht naar een cursus 'mandala's leren tekenen'. Zo raadt ze mij de boeken aan van Geertje Molenaar. Daar heb ik één van besteld bij mijn gewoonlijke boekenhandelaar, Tekenen en beleven van engelen in de mandala. Ze geeft me ook de link naar een Nederlandse website waar je je eventueel ook voor een schriftelijke cursus kunt inschrijven. Ik ben naar die website gaan kijken, maar het lijkt toch mijn ding niet te zijn. Ach zo zijn de dingen wel positief afgesloten, dat wel.

Ondertussen ben ik aan het plannen en regelen geweest in verband met mijn verjaardag volgende maand. Mijn verjaardag valt op een maandag en de zondag voordien heb ik de familie uitgenodigd bij mij thuis voor een stuk taart. Iedereen zal er zijn en ik verheug me er alvast op. Het is een stap want het zal de eerste keer zijn dat ik de familie in haar geheel bij mij op bezoek zal krijgen. Mijn nichtje zal mij helpen met alles klaar te zetten en nadien alles weer op te ruimen. De dag zelf van mijn verjaardag ga ik uit eten met een vriendin in een Chinees restaurant waarvan ik weet dat het helemaal toegankelijk is en waar het lekker eten is. Daarvoor heb ik ook vervoer aangevraagd. Ik vind het altijd fijn om dingen te plannen en te organiseren. Ik denk dat ik daar vrij goed in ben.

Deze week heb ik heelwat schrijfwerk gehad, om de niet minder dan vier brieven die ik van mijn Amerikaanse penpals kreeg, te beantwoorden. Eigenlijk is er nog eentje dat voorlopig is blijven liggen. Dat zal voor volgende week zijn, de boog kan niet altijd gespannen staan.

Morgen ga ik naar de Foyer de Charité van Bonheiden. Ditmaal ga ik er iemand bezoeken die deel uitmaakt van de communauteit en daar ook woont. Als ik naar de Foyer ga als er een activiteit is, ben ik soms te veel benomen door de verschillende mensen die mijn aandacht opeisen, om een goed gesprek te hebben met die persoon, die ondertussen een vriendin is geworden. Dus ga ik er morgen speciaal voor haar naartoe.

Door omstandigheden ben ik gisteren en eergisteren thuis gebleven in plaats van naar het vastenweekend te gaan die De Brug organiseerde. Ik heb dus goed kunnen rusten, want ik voelde dat ik te veel hooi op mijn vork aan het nemen was.

01:33 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.