18-02-13

een avontuur dat slecht had kunnen aflopen...

Op dit moment ben ik aan het bekomen van een avontuur, dat slecht had kunnen aflopen. Ik hoop dat met er hier over te schrijven, ik het kan afsluiten en definitief kan loslaten.

Ik had mij ingeschreven voor een workshop 'Bewustwording door intuïtief tekenen en schilderen van mandala's', een cursus in zeven sessies verspreid over een aantal vrijdagavonden. Vorige vrijdag was het het eerste deel en ik ging er met nogal wat verwachtingen naartoe. Uiteindelijk moest ik ondervinden hoe de therapeute onverwachts én ongevraagd in mezelf ging graven en dat bleek heel confronterend te zijn. Behoorlijk door elkaar geschud, kwam ik thuis met gemengde gevoelens en met vraagtekens waar ik allang niet meer mee bezig was. Ik had toch iets positievers en bekrachtigenders verwacht, maar dit is een les dat als ik behoefte heb aan bekrachtiging, ik die in de eerste plaats bij mezelf moet zoeken en mij daarvoor niet afhankelijk mag stellen van andere mensen en zeker niet als ik die mensen nauwelijks ken. Het was van mij een vergissing om mij in te schrijven op een cursus die 'bewustwording' beoogt, terwijl ik er geen behoefte aan heb en ook geen vraag naar heb dat er in mij zou gegraven worden. De meeste mensen met wie ik er tijdens deze enkele dagen over sprak, vonden het verhaal toch minstens 'raar', zoniet 'destructief' : zou de cursus naar beneden halen wat ik doorheen de jaren moeizaam met de bijstand van een psychiater en een begeleidster en door er zelf heel hard aan te werken, opgebouwd had? Ik had dan toch de reflex om via mail om advies te vragen aan mijn psychiater en ze mailde mij onmiddellijk terug o.a. dat ze 'vreesde dat de cursus een risico inhield tot onrust en verwarring'. Dus neemt ze hier duidelijk een positie in, terwijl ik eerder had verwacht dat ze het aan mij zou overlaten om aan te voelen of het voor mij goed of slecht was, wat ze normaal doet. Dus wil ze me blijkbaar behoeden voor minstens een risico. Ik werd het constant wikken en wegen ook beu en wilde op de één of andere manier de knoop doorhakken en dan heb ik vanavond de therapeute een mail gestuurd dat ik ermee stop en ook de dienst aangepast vervoer om de reeds geboekte ritten te annuleren. Zo heb ik van een duistere onwetende toestand een duidelijke toestand gemaakt, met voor gevolg dat ik dan weer niet zonder enige spijt, dat wel, maar definitief de boel kan afsluiten. Amai, daar moet ik dus nog wat van bekomen...

In elk geval is mijn leven op dit moment niet geheel en al moeilijk of negatief, want gisteren had ik een heerlijke dag in Bonheiden in de Foyer de Charité, waar er een lezing was over de eucharistie, nadien een vesperdienst, gevolgd door een kopje koffie of thee met een stuk taart. Daar in Bonheiden begin ik vele mensen te kennen en krijg ik ontzettend veel vriendschap van die mensen die daar komen en ook die daar wonen en het was weer om helemaal van op te krikken... Ja daar voel ik mij echt helemaal aanvaard en zelfs geapprecieerd en dat doet echt wel goed.

Nu hoop ik dat met het stopzetten van de cursus, ik wel verder thuis en voor mezelf mandala's ga blijven tekenen. Ik ben dat in elk geval echt wel van plan. En wie weet, komt er in de buurt ooit wel een gewone cursus om mandala's te leren tekenen, dat is meer iets voor mij. 'k Ga meteen eens zoeken op internet, zie.

23:03 Gepost door Martine | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik vreesde er al voor ( toen ik hoorde dat je met mandela's bezig bent) dat je in een New Age achtige groep zou terecht komen; soms zijn daar mensen bij die ongevraagd allerlei remedies en rare therapieën op de medemens willen toepassen. Het spijtige is dat men erin rolt zonder te beseffen wat erachter zit. Neen, ik denk dat je veiliger zit met je psycholoog , normale geneeskunde en normale tekenstudie.Je hebt talent en plezier in tekenen,probeer eens na te gaan of je niet naar de tekenacademie of een creatieve club kunt gaan.
Veel moed, gelukkig heb de kracht en het onderscheidingsvermogen gekregen om meteen af te haken.

Gepost door: speranza | 19-02-13

Reageren op dit commentaar

Dankjewel, speranza, voor je reactie en om mijn blogje nog steeds te blijven volgen. Deze feed-back is zeker welkom.

Gepost door: Martine | 19-02-13

Dag Martine. De foyer in Bonheiden zendt ook nieuwsbrieven. Putten aan de bron. En dat gaat niet over de gemeente Putte, bij Mechelen. Dat is misschien nog het beste, om daar in dat mooie domein nare ervaringen achterwege te laten, en genieten van wat het leven je zelf biedt. Groetjes. David.

Gepost door: David | 09-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.