13-01-13

bedrijvigheden

Ondertussen is het weeral wat beter. Reeds een kleine week geveld door een semi-bronchitis, ben ik zolang al niet buiten geweest. Donderdag is de huisarts langs geweest en ze schreef geen antibiotica voor, wel een thymsiroop. Verder ging ik de microben ten aanval met een dagelijkse portie verse sap van twee citroenen, thee met thym, het bevochtigen van de lucht met een oplossing van etherische olie ook op basis van thym, een halve ajuin op mijn nachtkastje en dan nog de medicinale middeltjes die ik voor het doktersbezoek reeds aan het innemen was, zoals daar zijn neusspray, zuigbolletjes voor de keel en Lysomucil. Ik moet al veel minder hoesten, maar in mijn hoofd voelt het nog suffig aan. Kleine inspanningen zoals een wasmachine insteken blijken uitputtend te zijn. Ik hoop tegen dinsdag buiten te kunnen, want dan heb ik een afspraak die ik niet wil missen.

Ik probeer zoveel mogelijk ook te rusten en heb er iets op gevonden. Ik zit tegenwoordig veel in mijn elektronische rolstoel waarvan ik de rug naar achteren kan doen kantelen : relaxen maar, met een kussentje in de hals!

Tussen al die bedrijvigheden door heb ik mij anders ook nog weten inschrijven voor een reeks avonden 'Bewustwording door intuïtief tekenen en schilderen van mandala's'. Ik hoopte een beetje dat men daar les zou geven over hoe mandala's te ontwerpen, maar dat was volgens de informatie die ik bij de organisatrice inwon, niet de bedoeling. Toch heb ik mij ingeschreven, het is niet zo ver van huis in een ruimte die rolstoeltoegankelijk is en het is toch weer een gelegenheid om mezelf en andere mensen (beter) te leren kennen. Ik denk dat het wel eens heel plezant kan worden. En voor mij is het misschien een aanzet om eindelijk eens werk te maken van die handboekjes die ik kocht om te leren mandala's ontwerpen.

Verder ben ik beginnen lezen in Meer denken over seks, hoe doe je dat door Alain de Botton. Dit boek richt zich naar de doodgewone mens die over het algemeen denkt dat zijn leven op dat punt niet zo geslaagd is of dat hij op dat gebied anders is dan zoals het zou moeten zijn. Daar val ik beslist onder. Het is wel heel rauw, bijna cynisch geschreven, vind ik, in elk geval gaat het over seks ontdaan van elk aureool van pseudo-mystiek of andere fabeltjes. Ik ben niet zeker dat dit boek me zal blijven liggen, maar ik hou het nog even vol.

00:05 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.