29-12-12

begrip als begin van vergeving

Het leven lacht me weer toe.

Het redelijk goede weer lokte me vandaag naar buiten.

Even langs de stamkroeg geweest, daar hebben ze van de man die ik met Kerstavond verwachtte, ook niets meer gehoord of gezien. Wie weet, er is met hem misschien iets aan de hand... Later op de avond zat ik in de kapel van het ziekenhuis en heb ik voor hem gebeden. Het is waar dat ik mij steeds probeer begrijpend op te stellen tegenover mensen die zich niet gedragen zoals ik het zou verwachten of mag verwachten. Tenminste wanneer mijn eerste boosheidsreactie een plaats heeft gekregen. Als dat gezakt is, komt er ruimte en energie vrij voor begrip als begin van vergeving. Alleen weet ik in dit geval wel helemaal niets. Iemand zei me gisteren in de stamkroeg dat die persoon het wellicht moeilijk heeft. En het is waar ik heb er veel voor over gehad om van die avond een geslaagde avond te maken, maar een ramp was het nu ook weer niet. Zoals iemand anders zei, de schade is nog te overzien Lachen.

Ik ben dus langs de kapel geweest van het ziekenhuis en tot mijn verwondering lag ze helemaal in het donker toen ik er binnenkwam. Ik stak dan maar het grote licht aan, dat was minder knus, maar ik trok het me niet aan. Ook waren er bloemen die verslenst waren en die niet meer genoeg zuiver water hadden. Het lezingenboek lag aan de voet van het Jezuskruis open op de bladzijde 'Kerstmis', met het begin van het evangelie volgens Johannes : In het begin was het Woord... enz. Ik zat daar zo geweldig goed dat ik er wel uren was gebleven.

In een bloemenwinkel in de buurt kocht ik mij één mooie rode roos, die heeft nu haar plaatske gevonden op mijn salontafeltje.

Ook vernam ik in de winkel Essenza dat ze daar geen wierookstokjes met kerkwierook meer verkopen. Voordien hadden ze twee merken die het allebei hadden, maar ze zijn overgestapt op een merk die het niet heeft. Jammer maar helaas. Ik heb nu nog 1 of 2 pakjes van die kerkwierook, ik zal er spaarzaam mee moeten zijn. Gelukkig hou ik ook nog van andere geuren zoals Sandal Wood. Misschien vind ik die kerkwierook nog wel in een andere winkel.

21:19 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.