25-12-12

de moed verliezen we niet!

Sinds ik terug ben van mijn retraite, is het precies of ik heb de ene tegenslag na de andere. Net of ik door het leven wordt getest op mijn innerlijke stevigheid. Zo voelt het toch aan. Gelukkig zijn er nog altijd ook goede dingen en we weten ook ondertussen nu eenmaal dat het in het leven verre van steeds rozengeur en manenschijn is.

Zo heeft de persoon, die ik gisteren met Kerstavond had uitgenodigd, of beter gezegd, die zichzelf had uitgenodigd, zijn kat gestuurd. Ik had er al enkele weken mee bezig geweest over hoe ik het het best organiseerde om alles vers in huis te halen en zo en ik was gisteren er enkele uren mee beziggeweest om een mooie tafel te dekken en om alles klaar te hebben zodanig dat ik enkel moest afwerken als meneer zou aankomen... om dan tot het besluit te komen dat hij niet kwam opdagen, zonder iets te laten weten trouwens. Ik was aanvankelijk wel boos, maar reageerde nog vrij goed, vond ik, door dan voor mezelf het wat feestelijk te maken. Op het menu stond eerst meloen met porto en gandaham, dan lamskoteletjes met spruitjes en gebakken krielaardappeltjes om te eindigen met een kopje koffie met een Liers vlaaike. Kijk, hij weet niet wat hij gemist heeft.

Vanmiddag was er dan een familiefeestje en het was vrij gezellig. Ik moet zeggen dat de kleinste spruit van de familie heel blij leek te zijn met wat ik hem cadeau heb gedaan.

Degenen onder jullie die al eens een reactie postten op mijn postjes hier op mijn blogje, zullen merken dat ik nu de moderatiefunctie heb ingesteld, en dit om persoonlijke redenen. Dus zullen toekomstige comments pas gepubliceerd worden als ik ze goedgekeurd heb. Hou u dus aan een minimum aan wellevendheid. Kritiek mag natuurlijk, als ze maar beleefd blijft.

Om te eindigen, nog dit. Ter gelegenheid van Kerstmis stuurde ik nog eens een mailtje naar Guy Gilbert en ik kreeg het volgende antwoord :

'Dieu t'habite.
Ne loupe pas sa présence.'

('God bewoont je. Loop zijn aanwezigheid niet mis.')

Dat was een versterker om 'u' tegen te zeggen!

23:53 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.