15-12-12

draai

Vanmiddag was het de eerste namiddag van een serie van vijf dat ik een PAB-stagiaire had. Dat is kort uitgelegd iemand die opgeleid wordt om personen met een beperking die zelfstandig willen wonen, bij te staan. Dus had ik vandaag iemand voor 4 aaneensluitende uurtjes en ik heb er echt van genoten van iemand in huis te hebben, die het zo goed meent met mensen met een handicap. En het was ook helemaal niet betuttelend of zo. Blijkbaar heb ik haar ook wat op haar gemak kunnen stellen, dat zei ze toch, en eigenlijk vind ik dat wel belangrijk want dat helpt die persoon om haar draai te vinden in de job.

Vanavond kreeg ik de buurjongen over de vloer voor zijn laatste Franse les van dit jaar. Omdat hij niets specifieks meer moest kennen of lezen en er voor de kerstvakantie geen Franse les meer was op school, hebben we gewoon in het Frans een praatje gedaan. Ik denk dat dat de enige manier is om hem een beetje meer zelfvertrouwen te geven.

Ik had veel voldoening hiervan en ging met een warm hart naar mijn stamkroeg. Daar at ik een pasta met vis en met een glaasje witte wijn en dronk ik een koffie verkeerd. Tussendoor las ik voort in mijn boek Vrouwelijke mystici enz., het was een hoofdstuk over Simone Weil en deze vrouw staat met haar ervaringen en ideeën in verband met geloof nog het dichtst bij hoe ik het ervaar van alle dames die in het boek besproken worden. Dus kijk ik alvast uit naar het lezen van Attente de Dieu.

Om mijn ruziënde bovenburen te overstemmen toen ik weer thuis was, heb ik nieuwe kerstcd's opgezet en ook daarvan genoten. Ondertussen merk ik dat het hierboven weer ietwat rustiger geworden is... Ik hoop het in elk geval dat ze me niet gaan beletten te slapen vannacht. Ik zie er met momenten mee af!

00:47 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.