13-12-12

chaos

Nu leg ik mij op om hier nog een postje te komen zetten. Ik heb het gevoel dat ik niet veel interessants te vertellen heb, want sinds mijn voorval met mijn elektronische rolstoel ben ik bijna de ganse tijd aan huis gekluisterd geweest. Bovendien kwam die ene tegenslag niet alleen, zoals vaak het geval is, maar ze kwamen in serie op mij af. Dingen die wel in orde geraken, mits veel geloop en getelefoneer, en vooral met... veel geduld. Enfin vandaag zijn ze mijn rolstoel komen herstellen. Ik had gehoopt vanavond naar de meditatie te gaan maar enerzijds het slechte winterweer en anderzijds een bijna lege batterij, verhinderden dat ook al weer. Deze week verloopt voor mij dus echt wel chaotisch.

Maandag ben ik wel met de manuele rolstoel en met aangepast vervoer naar Wommelgem gereden voor de stille meditatie aldaar. Dat deed deugd, een beetje rust in mezelf temidden van de chaos van dat ogenblik.

Mijn retraite komt met rasse schreden dichterbij en ik verheug me er op. Ik tref het met de persoon die meegaat voor de verzorging, het is iemand die het klooster kent en die er ook van haar kant een soort retraite van wil maken. Dat heb ik echt te danken aan de Voorzienigheid, denk ik dan.

Verleden weekend heb ik mijn kerststal en -versiering aangebracht en het brengt wel sfeer in huis.

Ondertussen heb ik Brieven aan een jonge dichter van Rainer Maria Rilke en Attente de Dieu van Simone Weil gekocht. 'k Heb ook Mysticism van Evelyn Underhill toegestuurd gekregen. Dit boek heeft grote bladzijden en is gedrukt in hele kleine lettertjes, het zal dus zijn tijd nodig hebben om uitgelezen te geraken. 'k Ben momenteel nog steeds bezig in Vrouwelijke mystici van de twintigste eeuw van Anne Bancroft, maar ik vind het maar matig interessant. Ik denk dat ik of Rilke of Underhill of beide meeneem op retraite.

23:30 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.