04-12-12

goed nieuws

Vandaag stak er een mail met goed nieuws in mijn mailbox. Mijn aanvraag voor vervoer ter gelegenheid van Oudjaar is goedgekeurd. Daar was ik erg blij mee. Dus heb ik het vooruitzicht om weer aanwezig te zijn bij de gebedswake, eucharistieviering en lichte maaltijd bij de overgang van het oude naar het nieuwe jaar in de Foyer de Charité te Bonheiden. Ik kijk er weer echt naar uit om de mensen die ik daar ken, terug te zien en om al biddend het nieuwe jaar in te gaan!

Vanavond kreeg ik bezoek van iemand die nog mijn vinyl singletjes kwam halen en hij is iets meer dan een uurtje gebleven, het was zeer aangenaam.

Morgen komt mijn hulp. Het wordt weer een dag om binnen te blijven, denk ik, net als vandaag. Maar als ik dan iemand zie, breekt dat de dag, vind ik.

'k Heb anders van de nood een deugd gemaakt, 'k heb een lang telefonisch gesprek gehad met een vriendin, een afwas gedaan, wat opgerommeld en gekookt (varkenslapje met gestoofde worteltjes en ajuin en gekookte aardappelen).

Gisteren kreeg ik van een klasgenootje twee titels van boeken, die ik meteen bestelde : Shopenhauer's kuur en Nietzsche's tranen, beide van D. Yalom. Het moet erg goed zijn. In Vrouwelijke mystici van de twintigste eeuw van Anne Bancroft ben ik nu aan het lezen over Marion Milner, mij tot hiertoe onbekend, en van de mysticae die nu al besproken werden, ligt deze mij het beste.

'k Ben de dag in schoonheid aan het afronden met de Sanctae Cantiones van Francisco Guerrero.

00:11 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.