24-11-12

mysticae van de 20ste eeuw

Het moet zijn dat ik iets uitstraal op dit ogenblik, denk ik. Van verschillende kanten blijven er complimentjes komen. 't Is wel plezant, zeker ook omdat ik het niet verwacht.

Uiteindelijk heb ik als opvolger op De vrolijke atheïst gekozen voor Vrouwelijke mystici van de twintigste eeuw door Anne Bancroft Lachen. Dit boek heb ik al een tijdje staan. Ik ben er weer op gevallen met mijn boekenkast op te ruimen en ik heb het ook gevonden in opzoekingen die ik op internet deed in verband met één van de in dat boek besproken mysticae, Evelyn Underhill. Ik heb weer behoefte aan wat spiritualiteit na de droge kost van professor Van Bendegem, hoewel hij het en passant in zijn boek ook heeft over atheïstische spiritualiteit.

Vanavond heb ik weer gekookt, gebakken zalm met gestoofde prei en gekookte patatjes. Bij de vis een beetje citroensap en mosterd en het smaakte mij weer. Als ik dit gerecht voorzet aan invités, dan bereid ik daar een sausje bij, maar zelf heb ik het nog liever puur natuur.

Later op de avond ben ik er nog ene gaan drinken, voor de rest was ik de ganse dag thuis en heb ik het een en het ander in het huishouden opgeknapt.

Nu geniet ik van de stilte, ik sluit deze dag voldaan af met wat meditatie.

00:32 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.