22-11-12

onverwachtse dingen zijn dikwijls het leukst

Vandaag kreeg ik onverwachts van verschillende kanten complimenten en dat was erg leuk. Het was een dag met heel veel bevestiging naar mij toe. Ik weet dat idealiter het het beste is om niet afhankelijk te zijn van goedkeuring van anderen, maar als je die onverwachts krijgt, dan vind ik dat toch wel meegenomen. Ik onthou vooral dat mijn moeder vindt dat ik zo goed mijn plan kan trekken. Dat is voor haar misschien niet alleen een gelegenheid om een complimentje te geven, maar ook om uiting te geven aan de geruststelling en het vertrouwen die haar dat geeft.

Vanavond was het meditatie en ik vond ditmaal de stilte bijzonder 'bewoond'. Tijdens het gesprek bij de thee zei ik dit plus dat ik echt geloofde dat als er twee of meer in naam van de Heer samen zijn, de Heer in hun midden is, zoals het geschreven staat. Dat bracht stof tot een diepgaand gesprek. Ook werd er gesproken over het boek De kracht van de ongebonden vrouw van Clarissa Pinkola Estés en ik heb kunnen vertellen dat dit boek mij ertoe gebracht had te schrijven met gevangenen in de States. De meesten vonden dat wel tof.

Ik heb De vrolijke atheïst van Jean Paul Van Bendegem bijna uit, maar zo vrolijk vond ik dat boek toch niet. Ik ben het met hem trouwens op verschillende punten eens, bijvoorbeeld wanneer hij stelt dat je over bijna niets binnen de menselijke realiteit het fijne kunt weten. Ik vind het een boeiend boek en vlot geschreven ook. Nu is de vraag, wat zal het volgende boek zijn dat ik zal lezen? Misschien herneem ik Er was eens... er is nog van Dr. C.J. Schuurman over de symbolische betekenis van sprookjes. Ik heb nog bijkomende boeken besteld, waaronder Dans l'attente de Dieu van Simone Weil en Brief aan een jonge dichter van Rainer Maria Rilke. Deze auteur ken ik al van het dagboek van Etty Hillesum, de jonge Nederlandse die in een concentratiekamp tijdens de tweede wereldoorlog omkwam. Ik heb al een gedichtenbundel van Rilke, maar dat is nogal hermetisch. De Brief is proza en is misschien ietwat toegankelijker.

Enfin dus weer een dag met een gouden randje...

23:16 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.