10-11-12

op zoek...

Ik merk dat ik al een tijdlang geen voldoende diepgaand gesprek meer heb gehad met een vriend of een vriendin onder vier ogen. Morgen komt een vriendin op bezoek, dat zal dan zeker wel deugd doen.

Ook denk ik dat als ik ergens mee zit, ik het teveel met denken wil oplossen. En de ondervinding heeft me geleerd dat met denken alleen ik er niet zal komen.

Het boek dat ik aan het lezen ben, De smaak van stilte van Bieke Vandekerckhove overtreft al mijn verwachtingen. Bieke is geen doetje die het zoekt in de zeemzoete roes van het pseudo-mystieke. Ze gaat echt naar de essentie. Het is geen gemakkelijk boek, het is vrij zwaar ook, maar hoopgevend en ik heb er wel iets aan.

Ondertussen heb ik ook besteld De vrolijke atheïst van Jean Paul Van Bendegem. Een vriendin sprak mij erover. Ik wens als zoekende op religieus en filosofisch vlak zeker ook eens het standpunt van het atheïsme te bekijken. Misschien maak ik het mezelf er extra moeilijk mee, maar ik voel een aantal aspecten van het atheïsme ook in mij leven... Ik ben eens benieuwd. Ik bestelde het boek per mail en kreeg meteen als antwoord dat het voorradig is. Ik denk dat het ook een vrij recent boek is en ook dat geeft het een zekere actualiteitswaarde vind ik.

Iemand vroeg me of ik wel voldoende ontspanning heb, en ik stelde mij zelf diezelfde vraag onlangs. Wat dit betreft, heb ik een ideetje...

23:52 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.