04-11-12

Potluck

O, wat voel ik me goed!

Vanavond was ik bij vrienden thuis uitgenodigd voor een Potluck (zie mijn postje opruimwoede). Voor mij was het een gelegenheid om mensen te leren kennen in meer huiselijke kring. Zo'n Potluck is eigenlijk wel een leuke formule, want iedereen heeft een bijdrage in het geheel. Ik was niet zo heel ijverig geweest en ik had bij mijn bakker een taart besteld, maar eigenlijk kwam het wel goed uit dat er een dessert was. Anderen hadden een overheerlijke quiche bij en een superlekkere wortelpuree met gebakken zalm, heel lekker gekruid. Het is wel spannend als je op zo'n feestje toekomt, want het zijn allemaal verrassingen, wat de anderen meebrengen. We zijn in de zetels blijven zitten en later toen we verzadigd waren, heeft de heer des huizes ons nog getracteerd op enkele songs, zichzelf begeleidend op de gitaar. We waren met een kleine groep, maar als er meer mensen hadden geweest, was het misschien wel wat druk geweest. Persoonlijk vond ik het perfect zo. De timing was ook heel goed, ik had de terugrit naar huis geboekt om 10u 's avonds en ook dat was voor mij ook perfect. Het was een echt geslaagd feestje waarbij ieder zo wat zichzelf kon zijn en zijn/haar inbreng kon hebben. Daar hou ik van! Bij het afscheid kreeg ik een stevige knuffel van de gastvrouw, wow! Die vriendin, die haar koffie nog manueel zet, heeft me geleerd koffie met candemon en cayennepeper te drinken, heel speciaal en heel lekker. Zo leerde ik weer iets bij!

Dus was het werkelijk een weekend om 'u' tegen te zeggen (janneke dit is ook een Vlaamse uitdrukking :-)) en ik deed bakken energie op, om er minstens een maand mee voort te kunnen! 

23:40 Gepost door Martine | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Dag Martine,
Ik viel per toeval op je site , aangenaam is het , je te lezen in je bezigheden , je spirituele weg is nog steeds naar de hoge kant . Bravo . Brecht is wel zeer aangelegen voor verdieping . Wij waren in Paray Le Monial bij ons dochter in het monasteria , een hartelijk ontvangst en vooral een vredevol sfeer in al onze ontmoetingen en gebed . Terug thuis weer Marie Porte du Ciel , dit eveneens aansluitend in veel stilzwijgend gebed . Dit is nu tenslotte onze omgangstaal met God op onze levendtijl en ouderdom . Contemplatief worden wij met de tijd .Dag blij U te lezen proficiat Anne

Gepost door: anne boen | 07-11-12

Reageren op dit commentaar

Dag Anne,
Fijn om nog wat van je te horen.
Fijn ook dat je met de jaren steeds meer tot inkeer komt.
Dankjewel voor je reactie, die voor mij een aanmoediging vormt om om deze weg voort te gaan.
Liefs.

Gepost door: Martine | 07-11-12

God's Away On Business...

http://youtu.be/oxLAT2U1bCc

Gepost door: Louis Blijweert | 07-11-12

Reageren op dit commentaar

:-)

Gepost door: Martine | 07-11-12

Haha, laten wij nu deze uitdrukking hier ook hebben. Een dag om "u" tegen te zeggen. Dus dan gebruiken we ook het woordje "u":)

Gepost door: janneke | 16-11-12

Reageren op dit commentaar

En dat zou janneke inderdaad gepost hebben.:)...een dag met een gouden randje!!!

Gepost door: janneke | 16-11-12

Reageren op dit commentaar

:-)

Gepost door: Martine | 17-11-12

De commentaren zijn gesloten.