03-11-12

het juiste op het juiste moment

Het was een zalige dag.

Met de Rolkar Rivierenland reed ik naar Brecht en bracht naar maandelijkse traditie een dag door bij de zusters trappistinnen. Ditmaal ging ik meer in gebed terwijl ik de vorige keren meer tijd besteed had aan gesprekken met de zuster, die mij voor die gesprekken door de abdij is toegewezen. Ik plukte wel de vruchten van het gebed. Ik vond weer een beetje die vrede terug die ik even verloren was en ook de weg naar de stilte. Iemand ried me trouwens een boek aan, De smaak van de stilte door Bieke Vandekerckhove. Deze auteur kreeg op 19-jarige leeftijd te horen dat ze een dodelijke spierziekte heeft en dat ze nog maar twee à vijf jaar te leven had. Twintig jaar nadien leeft ze nog. In dit boek vertelt ze de weg die ze ondertussen bewandelde. Het heeft veel met stilte te maken. Geboeid door wat deze vrouw te vertellen heeft, heb ik het boek meteen besteld bij mijn gewoonlijke boekenhandelaar.

In de abdij ondervond ik dat doorheen de beproevingen die ik reeds kende, ik innerlijk sterker leek te zijn geworden. De laatste tijd heb ik meer te maken met mensen die ook een negatieve invloed hebben op mij, maar blijkbaar maakt dat mij op de één of andere manier sterker. Misschien is dit ook logisch. Eén van mijn idolen, de Icy Queen van de New Wave Siousxie, zei immers : "What doesn't kill you, makes you stronger".

Terwijl ik vroeger als motto zou gehad hebben dat je ten allen tijde alles voor een ander moet doen wat je kunt, kwam ik in gebed nu tot deze vraag : Heer, laat me altijd het juiste doen op het juiste moment. En dan heeft dit woordje 'juiste' voor mij niet alleen de betekenis van 'rechtvaardig', maar ook 'passend, wat vrucht zal afwerpen'. Voor mij 'klopt' dit beter, omdat ik meer met mijn eigen draagkracht rekening kan houden. Eventuele reacties hierop zijn natuurlijk altijd welkom, zoals trouwens op alwat ik schrijf!

Enfin deze dag was er weer ene met een gouden randje rond, zoals janneke zou zeggen :-)!

22:54 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.