23-10-12

opruimwoede

Met mijn hulp en de stagiaire zijn we, als het werk rond was, gaan wandelen langs de vesten tot aan het park, waar we nog een tijdje op een grasperk in de zon gezeten hebben. Ik denk dat we er alle drie van genoten hebben. Het zou kunnen dat het er voor de rest van het jaar niet meer inzit, dus heb ik de gelegenheid niet laten voorbijgaan.

Toen we in het park waren, deed mijn hulp nog een 'hartenkreet' naar mij, om toch mijn bureau op te ruimen of beginnen op te ruimen en dat is niet in dovemansoren gevallen. Vanavond vloog ik erin en een deel van mijn bureau ziet er al veel meer netjes uit dan ervoor. Mijn tamelijk grote vuilbak is vol met papier dat ik weggedaan heb. Met de grove borstel noemen we dat en zo gaan we nog verder.

Vanavond (voor de opruim) was ik in Wommelgem voor een sessie christelijke meditatie. Ik werd heel warm onthaald. Er was een stokoude man bij, die de anderen 'Monseigneur' noemen en hij begroette me heel warm. Ik denk dat hij bisschop geweest is, ik weet het niet juist.

De komende weken en maanden heb ik heelwat op het programma staan. Binnenkort vieren we de verjaardag van moeder. Dit weekend ben ik ook afgesproken in Antwerpen met een vriendin, we zijn afgesproken in het MuHKA, museum voor hedendaagse kunst in Antwerpen. Ik zie er alvast naar uit, om mijn vriendin terug te zien, en ook om nog eens een paar uurtjes te vertoeven in dat heel speciale gebouw waar ik zo graag ben.

Het weekend erna ga ik nog eens naar de abdij in Brecht en 's zondags ben ik zeer vriendelijk uitgenodigd op een 'Potluck', uitnodiging die ik niet aan mij heb laten voorbijgaan. Zo heb ik ook geleerd wat een Potluck was, het is een feestje met een wat groter aantal genodigden die allen een maaltijd meebrengen, voldoende voor zichzelf en de personen die hen vergezellen. Dat wordt dan allemaal op een grote tafel gezet en je mag kiezen wat je wenst te eten. Ik ken enkele mensen die ook uitgenodigd zijn, en anders hoop ik wat mensen te leren kennen...

In november ga ik in de Foyer de Charité in Bonheiden een lezing volgen over de droeve geheimen van de rozenkrans. De Foyer de Charité is een soort centrum voor retraites en is geleid door een priester. Er bestaan zulke foyers verspreid over de ganse wereld. In België weet ik er twee, één in Spa en één in Bonheiden. In Bonheiden verblijven ze in het kasteel Zellaer. In de Foyers leven overal een lekencommunauteit van vrouwen. De Foyers zijn gesticht door Marthe Robin, die bijna gans haar leven bedlegerig was en die niet zo lang geleden heilig verklaard werd. Vanuit haar bed heeft ze mensen aangesproken en geleid tot het oprichten van een Foyer ergens in Frankrijk met ook de bedoeling om jonge meisjes in die tijd een waardige opleiding en een onderdak te bieden.

In december maak ik waarschijnlijk een retraite van een viertal dagen, ook in de abdij te Brecht. Daar kijk ik echt naar uit, het is hoog tijd voor mij om er eens tussenuit te zijn.

De komende weken en maanden zal ik mij dus niet vervelen, al verveel ik mij bijna nooit... Op dit moment ben ik naar muziek van Tibetaanse schalen aan het luisteren, daar was ik op dit moment echt voor in de stemming...

00:42 Gepost door Martine | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De opruimwoede heeft bij mij ook toegeslagen:) schoon huis, schoon hoofd luidt het spreekwoord. Ik moet de dozen snel wegbrengen voordat ik ze weer terug leeghaal :)

Gepost door: janneke | 02-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.