26-09-12

Zen en verliefd worden

Het bezoekje dat een vriendin mij bracht vanmiddag was heerlijk. Ze leende me een boek uit, Zen en de kunst van het verliefd worden van Brenda Shoshanna. Aha, daar kan ik misschien wel iets uit leren. Voorlopig was ik nog bezig in Schuurman's boek over sprookjes, dat mij ook boeide, maar na overleg denk ik toch nu voorrang te geven aan het boek van mijn vriendin... Ik ben er echt wel eens benieuwd naar. Dankjewel, lieve vriendin van me!

In Schuurman's boek las ik o.a. over de symboliek van typische sprookjespersonnages zoals de koning, de koningin, de prins, de prinses, de stiefmoeder, enz.. Nu was ik bezig met een boeiend hoofdstuk over de symboliek van de getallen. Er staan dingen in dit boek die mij soms doen denken aan leringen van esoterische inslag, zoals van de tarot en de astrologie, maar misschien maakt het me tegelijk ook iets minder argwanend tegenover deze dingen. 'k Vind het in ieder geval allemaal heel interessant en mooi geschreven, maar het is wel materie waar ik mij sterk op moet kunnen concentreren. Nu zal ik dit boek even opzij leggen dus. Ik dip het wel weer op als de tijd ervoor gekomen is.

Mijn buurjongen is vanavond langs geweest voor zijn tweede les. De les is wat uitgelopen naar anderhalf uur in plaats van een uur, maar het was wel nodig en ik zat er eigenlijk niets mee in. Hij was ook zo lief om bij wijze van wederdienst mijn PMD en mijn papier en karton buiten te zetten. Zelf heb ik er ook wel voldoening aan.

 

23:54 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.