22-09-12

een fijne dag

Ja ik had een fijne dag.

Ik zag mijn begeleidster en het deed weer veel deugd om de dingen nog eens door te praten. Ze zag een punt om aan te werken, maar ze wist zelf niet zo heel goed hoe ik dat dan wel moest aanpakken. Ze vond het positief dat ik in groep ben beginnen mediteren en andere meditatie- en gebedsmomenten gevonden heb. Ik sprak haar over De Brug en ze zei dat De Brug zéker geen sekte is en dat die gemeenschap in Lier echt wel een goede naam heeft op het vlak van verdraagzaamheid en openheid naar iedereen en van hulpvaardigheid. We hebben opnieuw een afspraak in december. Bij het vertrek drukte ze me op het hart van mij zeker toe te leggen op gebed. Het viel me op, want ze is anders altijd wat meer terughoudend als het over geloof gaat.

Later ging ik een vesperdienst bijwonen in De Brug. Ik vond het een hele mooie gebedsdienst, die meer aandacht zou verdienen, vind ik. Het viel me op dat de gebruikte taal heel hedendaags is, zowel bij de lezingen als bij de liederen en de psalmen. Ook dat deed deugd. Ik ben zeker van plan om nog te gaan, al zal het volgende week niet zijn, want dan heb ik iets anders op het programma staan.

Vanavond kwam dan een buurjongen langs opdat ik hem zou helpen met zijn Frans. Het is voor mij nieuw, ik heb nooit echt lesgegeven of zo. Ik denk dat het niet makkelijk zal zijn en ik zie als missie hierbij dat ik best hem kan helpen wat meer zelfvertrouwen te hebben...

Het was dus een goedgevulde dag, zoals een vriendin mij zei toen ik haar nog belde.

Oh ja ook dat nog. Toen mijn buurjongen weg was, ben ik nog iets gaan drinken in een nieuwe kroeg in mijn buurt. Het was er netjes, bijna te netjes voor een café. Er stonden wel speelautomaten en er waren mensen op aan het spelen en dan krijg ik echt wel geen goed gevoel. Ik weet dat er heelwat mensen daarmee heelwat geld verdoen en er ook aan verslaafd zijn en dan vind ik het niet mooi van de eigenaars om dit uit te buiten... Misschien ga ik daar nog op het terras zitten, maar ik denk niet meer binnen. Als ik iets wil gaan drinken dan ga ik toch beter een eindje verder tot in mijn stamkroeg, daar zijn geen speelautomaten.

01:12 Gepost door Martine | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een goedgevulde dag maar ook een mooie dag!
Succes met het les geven, is weer eens wat anders maar het gaat je vast lukken.

groetjes
Janneke

Gepost door: janneke | 23-09-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.