14-09-12

de tijd de tijd geven

Misschien heb ik nog een bidmoment gevonden in Lier, ook in De Brug. Toen ik op de site van De Brug was gaan kijken, heb ik daar gelezen dat De Brug zelf dagelijks een bidmoment organiseert en ik heb toen naar een persoon van de organisatie een mail gestuurd voor bijkomende informatie. Die bidmomenten (nu eens de Lauden, dan weer de Vespers) staan inderdaad open voor iedereen en die persoon zei dat ik van harte welkom was. Nu moet alleen nog voorzien worden dat zoals bij de meditatiegroep de planken worden gelegd wanneer ik kom. Daar heb ik dus weer een mailtje voor gestuurd, want ik kom daar niet zo graag onvoorbereid aan.

Verder was er voor de gezinshulp vandaag vervanging en het deed me deugd die persoon nog eens te zien.

Ik heb nog steeds veel verdriet, maar ik voel dat het heel stilletjesaan aan de beterhand aan het gaan is. Een mens kan niet blijven treuren, al moet men 'de tijd de tijd geven' zoals mijn moeder me onlangs nog zei, weliswaar over iets anders.

23:52 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Lieve schrijfster, ik volg je zoeken naar verdieping en gebed met alle begrip voor je moeilijkheden van vervoer ed.Me dunkt dat je met Lauden en Vespers op een heel veilige plaats zit.In zo veel "meditatie groepen" zitten vaak new age ideeën die zelden herkend of bekend worden.Als "mantra" zou ik als enige veilige het Jezus gebed kunnen aanvaarden.Diep in ons moeten we niet naar de leegte zoeken om die dan door energieën te laten vullen,van welke kant dan ook.Diep in ons gaan we als gedoopte op zoek naar Hem die in ons woont.Dat kunnen we het best in de stilte van onze kamer of kerk doen.Natuurlijk heeft een christen ook andere christenen nodig die we in de "ideale" parochie zouden kunnen ontmoeten, of in een echt christelijke gebedsgroep om het woord Gods op te nemen en...ernaar te handelen.
Veel moed! Maranatha, kom Heer Jezus, kom

Gepost door: speranza | 15-09-12

Reageren op dit commentaar

Beste speranza, dank je voor je reactie. Ja zo heeft ieder zijn weg te gaan, denk ik.
Een fijn weekend.

Gepost door: Martine | 15-09-12

De commentaren zijn gesloten.