14-09-12

mediteren

Vannacht heb ik Kahlil Gibran's De Profeet nog helemaal uitgelezen. Dat is echt een boekje om te lezen en te herlezen. 'k Bracht het vandaag dus terug naar de bib.

't Was vanavond weer meditatiegroep en hoewel ik een lopende neus had en af en toe bijna moest niezen, heeft het me deugd gedaan. Na de meditatiesessie heb ik samen met de rest een kopje thee gedronken en kreeg toch ook wel een deel van de aandacht, wat wel leuk was. De begeleider zei of ik ook al thuis wat had kunnen mediteren en ik zei ja, maar wel op mijn manier en niet met een mantra. Ik heb ook kunnen zeggen dat ik er bang voor ben dat het wat dwangmatig zou kunnen worden. Hij nam dat precies goed aan van mij, al kent hij mijn achtergrond natuurlijk nog niet. Hij zei iets van dat het een discipline is, maar hij ziet het niet als dwangmatig. Ik zei dat als ik naar de groep kom, ik wel met een mantra bid en er werd dan over gegrapt dat dat ook werd gecontroleerd en zo... Wat mij dan weer een goed gevoel geeft, want het geeft mij een gevoel van vrijheid.

Binnen een dikke maand zie ik mijn psychiater terug, dan kan ik het er met haar eens over hebben. 'k Ben wel benieuwd wat ze daarvan gaat zeggen.

Wat ik leuk vind, is dat ik dankzij die meditatie ook nieuwe mensen kan leren kennen.

00:09 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.