12-09-12

in de bibliotheek

Ik moet zeggen, ik ben aangenaam verrast door de vernieuwingen in de Lierse bibliotheek. De oude balie, die vroeger in de ruimte van de bib een centrale plaats innam, is verdwenen en het is dan ook veel luchtiger en ruimer tussen de rekken met boeken, dvd's, cd's, enz.. Voor mensen met een rolstoel is het zeker een verbetering. Het in- en uitchecken van geleend materiaal gebeurt nu door de mensen zelf, aan de hand van hun eID (of een speciaal daarvoor uitgegeven pas). Dat in- en uitchecken is vrij eenvoudig, je hebt het meteen onder de knie. Ook wat dat betreft hebben ze aan rolstoelgebruikers gedacht, want er is een set op zithoogte. Alleen is daar het tafelblad voor mij nog iets te laag om eronder te kunnen rijden, wat eigenlijk de bedoeling is. Dus een klein schoonheidsfoutje dat ik wat spijtig vind, maar normaal gezien kan ik zijlings gaan staan en zo ook mijn plan trekken. Het personeel van de bib is veel minder gestresst als je hen iets vraagt over bijvoorbeeld een boek dat je niet vindt. Ze hebben nu wel wat meer ruimte om goede service te verlenen. Dat kon ik vandaag ondervinden toen ik een boek niet vond dat ik wilde uitlenen en volgens de catalogus was ie wel aanwezig in de bib. Blijkbaar stond het boek met een fout nummer in de catalogus en vonden we het op de duur wel.

Het boek dat ik ontleend heb, is De profeet van Kahlil Gibran. Het was me aanbevolen door verschillende mensen. Het is maar een klein boekje en ik begon er meteen aan, benieuwd als ik was. Ik zit ondertussen al bijna in de helft... Ik ben wel aangesproken door de diepgang en de eenvoud van wat Gibran schrijft. Ik laat er een ander boek, De kardinaal hoopt van Olivier Le Gendre, voor liggen, maar het zal blijkbaar niet lang duren eer ik het weer opneem.

Wat de moraal betreft, voel ik me weer een pak beter dan de voorbije dagen. Ook heb ik kunnen regelen dat ik binnenkort voor het eerst naar de meditatiegroep ga van Wommelgem-Kandonklaar. Ik denk dat ik ook daar warm zal onthaald worden. In elk geval kan ik er niet veel mee verliezen, integendeel!

23:50 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.