10-09-12

beproeving

Mijn levensweg is bezaaid met mooie dingen, maar ook met heel veel beproevingen. Op dit moment staat mijn innerlijke barometer op 'verdriet', maar tegelijk ook op verlangen om niet bij de pakken te blijven zitten. Het zal de kunst weer zijn om mezelf toe te laten verdrietig te zijn, en dat verdriet zijn verdiende plaats te geven. Ik bedenk dat ik onder geen beding verbitterd wil worden, dan loopt iedereen nog weg en zit ik daar op m'n eentje. Wellicht is de weg als alleengaande voor mij de best geschikte, maar een mens kan zich wat dat betreft helemaal niet programmeren, helaas! Dan was het gemakkelijk. Dat die dingen zo moeilijk kunnen zijn, dat wist ik niet. Of dat was ik effe weer vergeten...

Enfin, vanavond ben ik met een vriendin uit gaan eten en het was gezellig. Het was nog warm genoeg om buiten te zitten en dat vonden we wel fijn.

Misschien ga ik ook eens naar een meditatiegroep in Wommelgem-Kandonklaar. De begeleider van die groep had mij niet zo lang geleden een mail gestuurd als bestuurslid van de Interreligieuze Stille Meditatiegroep van Antwerpen. Hij nodigde mij o.a. uit om eens in Wommelgem langs te komen en ik denk dat ik dat ook eens ga proberen. Ik heb hem via mail nog een paar vraagjes gesteld voor wat info en als ik die heb, kan ik mijn vervoer regelen. Deze nieuwe wending in mijn leven, om wat meer in groep te gaan mediteren, komt als uit de hemel gevallen, nu het in mijn leven wat moeilijk is en ik met die meditatie hoop mij innerlijk weer wat te verstevigen, al zal dat wat tijd nodig hebben en een zekere discipline denk ik.

23:49 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.