28-08-12

echt iets voor mij...

Nu denk ik weer iets gevonden te hebben dat echt voor mij is. Vanavond nam ik Uit de peperbus, het tweemaandelijks informatieblad van Stad Lier, door, dit terwijl ik dit blad eerder ongeïnteresseerd altijd opzij had gelegd. Ik nam het nu dus wel door en helemaal op het einde zag ik een advertientie voor een meditatiegroep in Lier. Eigenlijk was ik op zoek naar een gebedsgroep in de buurt, maar deze optie zou mij ook zeker kunnen aanspreken. De meditatiegroep doet aan christelijke meditatie (voor de geïnteresseerden, kijk eens op www.christmed.be) in De Brug, een alternatieve christelijke organisatie, waar ik tot nu toe nog niet naartoe ben geweest, maar dit zou wel eens kunnen veranderen. Ik had van deze christelijke meditatie al gehoord en eerder heeft mijn psychiater mij ontraden om naar zo'n groep te gaan, toen ging het over een groep in Duffel. Ze dacht dat het onophoudelijk herhalen van een mantra voor mij psychisch niet zo geschikt zou zijn. Doch hier in Lier gebeurt de meditatie in stilte en ben ik eigenlijk vrij om te bidden en te mediteren zoals ik wil. Het moet heel diep gaan, die meditatie in groep. Maar dat is nog niet alles.

Via die website over christelijke meditatie vond ik een link naar een meditatiegroep in Antwerpen, die aan interreligieuze stille meditatie doet. Deze groep komt elke maand éénmaal bijeen (behalve in juli en augustus) in het huis van Pax Christi. Er wordt over de religies heen, met elke keer een accent op één van de deelnemende religies, in volle vrijheid en in vrede met elkaar in stilte gebeden. Dit lijkt me echt wel zinvol om te doen!

Naar beide initiatieven heb ik een mailtje gestuurd met vraag naar info, vooral wat betreft de rolstoeltoegankelijkheid. In De Brug zal het geen probleem zijn, want ik weet van een vriendin van mij, die ook in de rolstoel zit, dat die daar ook naartoe gaat. Wat betreft de meditatiegroep in Antwerpen, zal het ervan afhangen of de lift groot genoeg is. Ik wacht dus in spanning verder nieuws af.

Bij beide had ik een 'klik', een gevoel van ja, dat wil ik echt wel doen. Ik denk dat het beide dingen zijn die mij goed zouden liggen. De praktische kant zal het moeten uitmaken...

22:54 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.