04-07-12

gewetenskwestie

Vandaag was het een leuke dag, mooi weer, wat kunnen praten met de ene en de andere :-).

Er lag ook een brief uit Amerika in mijn bus vandaag, hij geeft me stof om over na te denken... Ja die mannen in de gevangenis zitten soms met prangende vragen.

'k Had naar Père Gilbert een aantal dagen geleden nog een mailtje gestuurd omdat hij mij voor een gewetensprobleem had gesteld door te schrijven dat mensen die zich bezig houden met gevangenen, hun ook best af en toe wat geld opsturen. Nu was ik ervan uitgegaan dat ik nooit geld zou sturen. Ik had een duidelijke grens gesteld voor mezelf : ik wil wel een cadeau'tje sturen met hun verjaardag en met Kerstmis, af en toe ook eens een foto, en voor degenen die het echt moeilijk hebben, wil ik ook wel briefpapier, een envelop en zegels opsturen. Verder zou ik niet gaan, had ik beslist. Nu las ik die aanbeveling in de boeken van Père Gilbert en ik heb hem er een vraag over gesteld en hij heeft me naar gewoonte kort, bondig en krachtig geantwoord : 'Blijf een vechtster'. Hieruit leid ik af dat hij het al bijzonder vindt dat ik met een aantal gevangenen wil schrijven en dat ik dat vooral moet voortzetten. Mijn interpretatie? Hij laat me vrij, dus... Ik denk dat het het bijzonderste is dat ik mijn geweten hierin volg.

23:47 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dat was een heel goed antwoord vind ik. En volgens mij interpreteer je het goed. Wanneer men dicht bij zichzelf blijft kun je dit het beste volhouden.
Lieve groetjes
Janneke

Gepost door: janneke | 19-07-12

Reageren op dit commentaar

Dankjewel, Janneke!

Gepost door: Martine | 23-07-12

De commentaren zijn gesloten.