02-07-12

een dag om van de kalender te schrappen, of toch ook niet helemaal?

Om mij te troosten, ben ik aan het luisteren naar muziek van één van mijn pennenvrienden. Hij had mij in één van zijn brieven titels van songs gestuurd die ik vast moest beluisteren. Dat heb ik gedaan, ik kon ze (legaal) downloaden en branden op een cd. En als ik al eens wat weemoedig ben zoals nu, zet ik die cd op. Het is aangename, zachte muziek die op mij in elk geval wel het verlangde troostende effect heeft.

Ach, er zijn zo van die dagen, iemand van mijn kennissen zegt dat ze die dagen beter van de kalender hadden geschrapt :-). Het begon al toen ik belde naar de psychiater en van een vrij botte telefoniste te horen kreeg dat ik moest bellen tussen 12 en 13u. Misschien had de dokteres mij daar ooit eens iets van gezegd, maar in elk geval dan was ik dat vergeten. Ik belde voor een nieuwe afspraak, omdat bij de vorige afspraak verleden dinsdag de dokteres afwezig was. Ik heb haar dan maar een mailtje gestuurd. Ik hoop dat ze via de mail een nieuwe afspraak wilt maken, maar ik zie echt niet in waarom dat ze dat niet zou willen. Later op de dag kreeg ik dan ook te horen dat ik iets moest betalen dat ik vond dat ik niet moest betalen, en ik heb dan maar toegegeven, omdat anders de tussenpersoon, die ik nog zal nodig hebben, problemen zou kunnen krijgen. En zo bolde ik vandaag precies van de éne tegenvaller naar de andere.

Er was wel minstens één meevaller, want het is mijn overtuiging dat geen enkele slechte dag helemaal slecht is zoals geen enkele goede dag helemaal goed is. Ik reed op een bepaald moment voorbij een modezaak en herinnerde mij dat ik daar nu reeds enkele maanden geleden een mooie halsketting had zien liggen. Nu lag hij niet meer in de vitrine, maar ik zag hem precies nog in de winkel achter de toog hangen. Toen had ik hem eens gepast en voor mij was hij te kort. Ondertussen had ik mij bedacht dat ik iemand kende die mij kon helpen de ketting te verlengen. Ik wenkte dus de winkelier... en kocht de ketting aan een soldenprijs nog wel! Hebben jullie soms ook die ervaring dat je het gevoel hebt dat iets voor jou is en dat het blijft hangen tot het voor jou betaalbaar is, precies of het was bestemd voor jou?

23:58 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.