02-07-12

geheeld

Beste vrienden, ik voel dat ik dankzij de rust die ik dit weekend genomen heb, mezelf geheeld heb. Ik voel mij weer heel en sterk om het leven tegemoet te gaan met mijn antennes gericht op de wereld en op wie nood heeft aan mijn aandacht en vriendschap. Ik moet dat vaker doen, zo een dag of twee, drie mij een beetje afzonderen en zo prikkelvrij mogelijk maken. Dat helpt me de dingen een plaatske te geven en te verwerken.

Wat ik nog niet verteld heb, is dat ik verleden donderdag gekeken heb naar de film 'Dead Man Walking' op dvd, gehuurd van de bib. Ik vond het een bijzonder mooie film met goede vertolkingen van Susan Sarandon en Sean Penn. Hij was tegen mijn verwachtingen in niet zo zwaar om naar te kijken als ik had gedacht. De film wijkt op verschillende punten af van het boek en last een aantal scènes in om het een beetje spectaculairder te maken dan de boekversie, maar het stoort niet. Ik was vooral ontroerd toen de moordenaar zijn misdaad eindelijk bekende en hij daarop Sister Prejean hem hoort zeggen dat hij een zoon van God is en vooral ook als zij hem die ene psalm zingt.

Ik ben momenteel Lutte et aime là où tu es van Père Gilbert aan het lezen. Ik was wat bang dat hij in dit boek zou herkauwen wat hij reeds in eerdere boeken had geschreven, maar hij vindt altijd wel weer een nieuwe invalshoek. Zijn boeken zijn om te lezen en te herlezen.

Dit weekend toch ook wat van het mooie weer kunnen genieten.

01:29 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.