01-07-12

in-de-wereld-zijn

Dag lieve vrienden,

Hopelijk nemen jullie het me niet kwalijk als ik er niet in slaag ieder van jullie de aandacht te geven die jullie verdienen. Ik voel me echt léven en in het midden van het leven staan en doe mijn best trouw te zijn aan al mijn vrienden, maar daarvoor zijn de dagen te kort en is vooral mijn vermogen om te geven en te blijven geven, te beperkt. Zo gebeurt het zoals vandaag dat ik me stilletjes in mezelf terugtrek, om mijn portie te verwerken indrukken vandaag minimaal te houden. Ik voel dat ik dat af en toe nodig heb en ik denk dat ik daarin niet verschil van andere mensen. Misschien is het bij mij nog iets duidelijker aanwezig wegens bepaalde problemen in het verleden, maar ik voel me al bij al heel sterk geworden. Dus als jullie met mij eens willen afspreken, trek op tijd aan mijn mouw he.

Het heeft me in elk geval deugd gedaan om het vandaag wat rustiger aan te doen. Ik voel me vanavond al een andere mens dan toen ik ben opgestaan. Niet iedereen kan de kracht, de energie en nog minder de roeping hebben van een Moeder Theresa of een Zuster Emmanuelle. Ook zij zullen trouwens wel de nood hebben om zich af en toe van de wereld terug te trekken om in stilte en gebed te vertoeven. Zelfs Jezus trok zich af en toe terug in de bergen of in de woestijn.

Ik denk dus dat ik bijna te veel hooi op mijn vork ging nemen. Geïnspireerd door de boeken van Père Gilbert, wilde ik al het goede doen dat ik kon. Maar daar zit het hem juist in, in die laatste drie woorden 'dat ik kon'. Daarin moet ik realistisch blijven en mezelf niet overschatten. Ik ben maar een mens en niet een god. Ik dacht dat God mij wel de kracht zou geven om te doen wat hij van mij verlangt, maar zoals iemand me terecht liet opmerken, vraagt God ons niet van boven onze krachten te gaan.

Het is een kwestie van nederigheid, van mijn eigen limieten te aanvaarden en ernaar te leven. Ook Père Gilbert vertelt dat hij om de tien dagen zich twee dagen in volle stilte en gebed terugtrekt. Dus ook dat aspect van in-de-wereld-zijn, het op tijd en stond uit-de-wereld-zijn moet ik blijven onder ogen zien. Dit ben ik echt van plan, want ik voel dat het ook echt nodig is!

00:09 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.