25-06-12

lange termijn engagement

Ondertussen is het probleem met de kaartlezer opgelost. Ik heb gelukkig ook niet de hele weg naar de computerwinkel opnieuw moeten doen, want de uitbaatster stelde voor om zelf een nieuwe kaartlezer te komen brengen. Ik vond het fijn dat ze dat wilde doen, al vond ik het ergens ook wel horen bij de service van een serieuze zaak : die uitbaatster woont bij mij achter de hoek. Ze zei ook nog dat als er iets kleins was of ik bijvoorbeeld inktcartridges moest hebben, ik altijd mocht bellen of mailen. Dat is goed om weten!

Ik ben gestopt met het lezen van Dead Man Walking van Sr Helen Prejean. Het boek stopt niet bij de executie van Sonnier, de man die Prejean begeleidt als spiritueel adviseur, maar vertelt haar verdere strijd tegen de doodstraf en dat boeit me persoonlijk minder. In de loop van het verhaal dat ik las, is me reeds voldoende duidelijk, denk ik, wat haar persoonlijke argumenten zijn tegen de doodstraf. Er wordt mij aanbevolen toch ook zeker naar de film te kijken. Eén van de dagen trek ik dus naar de bib, daar zullen ze hem wel hebben.

Verder heb ik een vierde adres gekregen van iemand in de gevangenis in de States, om naar te schrijven en morgen krijg ik een vijfde adres. Ik doe het graag, het geeft me heel veel voldoening, en er waren te lange periodes zonder post. Ik ben eens benieuwd wat er van die correspondenties zal worden. Vanavond had ik een aangenaam telefoontje met de persoon die mij de adressen doorstuurt en ze zegt o.a. dat er waarschijnlijk hoe dan ook in de loop van de tijd pennenvrienden wegvallen. Ik meen begrepen te hebben uit wat ze zei dat ik het op een goede manier aanpak, met de grootst mogelijke garantie op duurzaamheid. En dat is ook mijn bedoeling. Aan zoiets begin je niet om er na enkele maanden weer mee te stoppen vind ik. Tenzij het me erg zou gaan tegenvallen, wat voorlopig niet het geval is. Ik voel het echt aan als een lange termijn engagement en ik ben er trots op dat ik zover gekomen ben om dat te kunnen, mij op lange termijn engageren. Tot voor kort kon ik iets maar beperkte tijd volhouden. Maar het helpt als je iets gevonden hebt dat je écht wil doen.

01:12 Gepost door Martine | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ik had gisteren ook een aangenaam telefoontje met een schrijfster :) Je hebt het goed , de juiste aanpak, doe zo voort :)

Gepost door: janneke | 26-06-12

Reageren op dit commentaar

Dankjewel, janneke! xxx

Gepost door: Martine | 26-06-12

Martine, die gevangenen ga je die niet proberen vrij te krijgen ? De meesten hebben geen goede verdediging gehad, is dat niet iets voor jou ?

Eric

Gepost door: Eric Thonon | 28-06-12

Reageren op dit commentaar

Dankjewel Eric voor je reactie en neen, dit is niets voor mij.
Groetjes!

Gepost door: Martine | 28-06-12

De commentaren zijn gesloten.