23-06-12

drukte in de voetgangerstunnel

't Is druk, druk, druk de laatste tijd. Het is niet geheel onaangenaam. Ik denk dat het voor een groot deel komt omdat ik betrokken aan het geraken ben op vele mensen en dat dat wat drukte met zich meebrengt, omdat ik aan iedereen de verdiende aandacht wil geven. Voor de moment kan ik het nog goed aan :-), ik moet voorlopig nog niet gaan 'snoeien' in mijn contacten... Ik denk wel dat het wel nodig is om af en toe te rusten en tot inkeer te komen.

Dinsdag was het mooi weer en heb ik ervan geprofiteerd om boodschappen te doen. Ik had een gans lijstje van winkels die ik moest aandoen en voor één ervan moest ik door de voetgangerstunnel die Lier, ja, rijk is. Ik begeef me wel altijd met wat gemengde gevoelens in deze tunnel die toch vrij steil is. Het is altijd wel wat spannend of het goed zal aflopen, hoewel het steeds weer in orde komt en dat ik dat onderhand wel al zou moeten weten. Enfin dus ik begeef me in die tunnel, die ook een draai maakt en de draai voorbij... kom ik een vriendin tegen! Ik riep haar toe : 'Het is hier geen goede plaats om te praten, ik zal u wel eens bellen!'. Ik wilde daar die tunnel voor geen geld gaan blokkeren. Ze wierp me een 'OK' toe en ik ging verder mijn weg. De zaak waar ik moest zijn lag daar vlakbij. Het is een grote papierhandel waar ze ook allerlei snuisterijen verkopen en ik neem dan ook graag mijn tijd om in de mate van het mogelijke rond te kijken. Ik zeg wel, in de mate van het mogelijke, want de rekken staan nogal goed vol en wat dicht bij elkaar en met mijn elektronische rolstoel moet ik daar dan ook voorzichtig maneuvreren. Enfin, ik maak mijn keuze en reken aan de kassa af. Op de terugweg moest ik dus weer in die benauwde tunnel en ik nader de draai en daar... komt diezelfde vriendin van daarnet toch weer te voorschijn, zeker! Dat was dan wel het sein dat we even met elkaar moesten praten en we gingen dan ook de tunnel uit en ergens aan een bank staan om elkaars aankopen te laten zien en wat te babbelen. 's Anderendaags deed ik de ganse weg nog eens opnieuw, want ik had in die winkel iets zien liggen dat ik na overleg graag kocht. Dus weer die vermaledijde tunnel in... ik rijd de draai om en... zie uit de andere richting een vriend komen, aan wie ik die ontmoeting daar de vorige dag verteld had en hij zei iets van 'Ja hier zie je wel mensen!'. Wat een drukte toch in die tunnel!

In die winkel heb ik o.a. een sleutelhanger gekocht in de vorm van een hart. Wat ik in de winkel nog eens niet gezien had, maar ontdekte toen ik thuis was, is dat dat hart opengaat en dat ik daar een klein, rond fotootje in kan steken. Gisteren heb ik dan een foto van Père Gilbert gedownload van zijn website, in 't klein afgedrukt en uitgeknipt. Het was een heel gepruts, maar uiteindelijk lukte het wel. Hij moest het eens weten!

Ik heb ook in een andere winkel een nieuwe handtas gekocht, de vorige was echt wel heel erg versleten. Ditmaal heb ik een iets duurdere gekocht dan gewoonlijk, misschien zal de kwaliteit dan wat beter zijn, hoop ik toch. En toch was het nog niet zo heel duur, want er stond al vermindering op, omdat het een zomerartikel was. Ik dacht dat ze pas vanaf 1 juli solden mochten toestaan, maar kom. Het is een licht beige lederen handtas en ik heb er ook een nieuwe portefeuille bij gekocht. Het doet deugd om voor mezelf nog eens iets te kopen.

Gisteren ben ik met mijn gezinshelpster helemaal naar de Gamma gereden, zij met de fiets en ik met de elektronische rolstoel. Dat is wel een heel tripje en ik kreeg wat koud zweet toen ik merkte dat mijn batterij eigenlijk niet zo vol meer was. Ik heb het erop gewaagd en een plan B bedacht voor ingeval ik ergens zou stilvallen en... ik heb het op het nippertje gered. Ik heb dan ook nog het flegma gehad om op de terugweg te stoppen bij de computerwinkel om een nieuwe kaartlezer te kopen (die niet marcheert, maar daar wordt aan gewerkt). Het lag echt op de weg en ik moest eraan denken dat ik nu al minstens drie toepassingen heb waarvoor ik de eID kan gebruiken om in te loggen.

En als ik tussen al die drukte door nog wat tijd heb, lees ik wat. Ik ben een spannend maar zwaar boek aan het lezen : Sr Helen Prejean's Dead Man Walking. Velen onder jullie zullen weten dat van dat boek ook een film gemaakt is en als ik het boek gelezen heb en wel in die volgorde, zal ik misschien ook de film bekijken. Ik zal hem dan eens opzoeken in de bib. Dit boek sluit aan bij mijn correspondenties met gevangenen in de States. Want ook dat is nog altijd aan het lopen...

 

Nieuwe afbeelding.JPG

foto Martine Bonjé

 

01:27 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.