16-06-12

gepassionneerd

Hoe langer hoe meer voel ik me midden in het leven staan. Ik ben ook gepassionneerd door het leven alsook door de liefde. Ik begin een keischerpe antenne te hebben voor de noden van andere mensen. En ik probeer er in de mate van mijn mogelijkheden iets aan te doen. De boeken van Guy Gilbert hebben mij o.a. hiertoe erg geïnspireerd. Hij schrijft o.a. dat het belangrijker is mensen in nood daadwerkelijk te helpen, dan voor ze te bidden. Bidden blijft natuurlijk belangrijk om krachten op te doen en om zich regelmatig te herbronnen aan de Bron der bronnen.

Gisteren was ik erg droevig omwille van het nieuws dat mijn buurvrouw overleden is. Van zodra ik kon, ben ik recht naar Jezus gereden in de kapel van het ziekenhuis om wat troost te zoeken en zie, daar stond Hij met gestrekte armen, precies om mij tegen zijn borst te drukken :

HPIM0350.jpg

Ik denk dat het gisteren het feest was van het Heilig Hart. Wil dat toch weer lukken, zeker!

In Guy Gilbert's boek Et si je me confessais trof ik een URL aan van zijn website, ik was blij de echte URL te vinden, want op het net tref je ook valse sporen aan. Op die website vond ik zijn emailadres en was zo vermetel om hem een mail te sturen. Gisteren (ook gisteren!) was ik dan wel dolgelukkig om van hem een kort en bondig, maar krachtig antwoord te vinden in mijn mailbox. Meteen heb ik die mail uitgeprint en tegen de muur boven mijn bureel gehangen. Voor die man heb ik echt wel veel bewondering en dat gebeurt niet gauw.

Het is anders weer een goedgevulde week geweest, met op woensdag mijn maandelijks bezoekje aan de trappistinnenabdij van Brecht. De zuster had voor mij klaarliggen een boek van Anselm Grün (Boek van de levenskunst) waarin ze een passage had aangestipt over het alleen zijn. Toen ze die passage had gelezen, moest ze aan mij denken en had ze het boek opzij gelegd tot ik weer eens langskwam.

00:34 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Alleen = al één natuurlijk
in de geest
en, wat staat er dan in dat tekstje aan je muur?
liefs
Stefaan

Gepost door: Stefaan | 16-06-12

Reageren op dit commentaar

Beste Stefaan,
Dank voor je reactie.
De boodschap gaat als volgt :

'Martine

continue ton combat avec les prisonniers

Avec toi

ton frère

Guy Gilbert'

Gepost door: Martine | 16-06-12

De commentaren zijn gesloten.