09-06-12

happy day

Vanmorgen werd ik wakker gebeld door de postbode, ze had een pakje bij voor mij. Het was een bestelling die ik had geplaatst bij een Brusselse boekenhandel en deze bevatte de film Les intouchables, waarvan ik toch zoveel goeds heb horen vertellen, alsook een boek van Guy Gilbert, dit zal het tweede zijn dat ik van hem koop. Ik ben van hem nu aan het lezen Ma religion, c'est l'Amour. Met de opbrengst van zijn boeken runt hij een opvangcentrum voor jongeren die door alle andere opvangdiensten en zelfs door het gerecht opgegeven zijn. Ik denk dat het een boerderij is in de Provence. Hij spreekt van het kristal dat in ieder van ons aanwezig is. Hij schrijft echt right to the point en met veel zin voor realisme. Het tweede boek dat ik van hem nu heb gekocht heeft als titel Et si je me confessais en daarin vertelt hij zijn levensverhaal.

Heel onverwachts draaide deze dag uit tot één van mijn 'gelukkigere dagen'. Hoewel we nu en dan getracteerd werden door een fikse regenbui, scheen de zon ook overvloedig, al was er ook wel veel wind. Vooral vanavond had ik de kans om met meerdere mensen een babbeltje te slaan en van al deze gesprekken deed ik veel positieve energie op. Dat deed deugd, want er zijn nooit te veel gelegenheden om krachten op te doen. Het leven is niet makkelijk maar als het goede en het minder leuke op die manier een beetje in evenwicht blijven, dan valt het allemaal eigenlijk nog goed mee.

Mijn gezinshelpster komt al een tijdje samen met een stagiaire, die de opdracht had om met mij samen een activiteit te doen die ik graag deed. Eén van de thema's kon zijn 'koken' en ik vroeg haar om samen een grote pot spaghettisaus te maken. Dat hebben we gisteren dan ook gedaan. Met twee zijn mijn helpster en de stagiaire de boodschappen gaan doen. Dan heb ik samen met de stagiaire de groenten gesneden, dat nam heelwat tijd in beslag, want er waren veel groenten. Dan hebben we een korte pauze genomen en dan zijn we aan de slag gegaan om de eigenlijke saus te bereiden. Iets voordat ze vertrokken, was de saus gaar en heb ik ze gekruid volgens mijn eigen geheim recept :-). De stagiaire proefde er nog aan en verklaarde de saus als 'geslaagd'. Ik liet de saus vannacht en vandaag nog trekken en vanavond heb ik hem verdeeld in porties en deze in de diepvriezer gestoken. Ik heb er in totaal 15 porties uit gehaald!

00:30 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.