23-04-12

Brussels, here I come!

De laatste tijd heb ik een hele reeks kleine tegenvallers gehad. Ik zal jullie de details besparen. Ik hoop dat het stilaan gaat stoppen. Het knaagt een beetje aan mijn geluk van tegenwoordig. Het is net of het leven mij op de één of andere manier met mijn twee voeten op de grond wil houden.

Toch ook goed nieuws : vandaag heb ik én vervoer én een ticket bemachtigd om volgende week naar een concert te gaan van Steve Reich in de Bozar in Brussel. Steve Reich is één van mijn idolen. Hij componeert hedendaagse klassieke muziek, die meestal als minimalistische of repetitieve muziek gekenmerkt wordt, hoewel hij dat zelf blijkbaar niet zo graag heeft. Van hem heb ik een aantal cd's, waaronder Music for 18 musicians, waarmee ik enkele keren de overgang van Oud naar Nieuw heb beleefd. Dit is voor mij een unieke kans om hem eens live bezig te zien. In de Bozar heb ik nog zo'n levende legende zien optreden, Lou Reed. Ik heb Steve Reich leren kennen, omdat ik een opvoering van de danscompagnie van de wereldbefaamde choreografe Anne-Theresa De Keersmaeker bijgewoond heb, lang geleden in de Singel in Antwerpen. Ik kijk er echt wel naar uit!

Recent ben ik ook naar een optreden van Laïs geweest in het Liers cultuurcentrum. Sommigen lieten zich verrassen doordat de drie dames eens een heel ander genre uitprobeerden. Het was heel professioneel en af. Het decor was sober en ze traden op met vijf muzikanten, een drummer, een gitarist (Axl Peleman), een bassist, een contrabassist en een violiste. De drie dames van Laïs vind ik heel gecultiveerd en verfijnd en het was een avond van hoge kwaliteit. Ze konden nochtans met hun verdienstige poging om andere muzikale wegen te bewandelen, het publiek niet geheel overtuigen, denk ik. Ik was er normaal gezien afgesproken met een vriendin, maar zij verwittigde mij in de loop van de namiddag dat ze niet zou kunnen gaan. Ik heb dan doorgebeten en ben op mijn eentje gegaan. Ik heb er geen spijt van gehad, te meer dat ik ter plekke een aantal bekenden heb gezien.

Voor het optreden van Laïs had ik zowat gesnuisterd in folders en flyers die daar in de inkomhal te vinden waren en zo ben ik gevallen op dat optreden in Bozar. Ik heb met Laïs wel weer de smaak te pakken gekregen om zowat aan meer culturele activiteiten deel te nemen. Het is geweldig ontspannend en ik vind dat het de sleur van het gewone leven wat doorbreekt.

Verleden zaterdag was er in Meesterwerk op Klara een bespreking van Vivaldi's Vier Seizoenen. Dat heb ik gemist, maar ik ben van plan er bij gelegenheid eens naar te luisteren via de functie 'herbeluisteren' op Klara's website.

'k Heb al een deel van de door mij bestelde klassieke cd's toegestuurd gekregen, waaronder de Fêtes Galantes van Debussy en 'k heb het al eens beluisterd en ervan genoten. Op die cd staan er nog heelwat andere werken van Debussy, maar ook van Fauré en Poulenc. Allemaal liederen gezongen door een vrouw solo begeleid met piano. Prachtig.

'k Heb nu ook het volledig werk van John Cage voor piano, daar ben ik nog even zoet mee, want het zijn 18 cd's in totaal...

Nog heelwat om naar uit te kijken, dus!

23:31 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.