14-04-12

cadeau van het leven

Het is hier een aantal dagen stil geweest, dat moet ik toegeven, maar ondertussen heeft het niet ontbroken aan belevenissen.

Gisteren heb ik in mijn stamkroeg mensen ontmoet die een knappe boxer bij hadden. Ik heb veel sympathie voor die honden, thuis hadden we er ook zo ene. Ik praatte er wat tegen en streelde hem een beetje. Zijn bazin maakte zich zorgen omdat hij nog maar net geopereerd was en moest rusten en toen hij voldoende met mij kennis had gemaakt, ging hij braaf liggen.

Eergisteren zat ik daar ook, aan mijn tafeltje een boek te lezen, Dans 5 heures je verrai Jésus van Jacques Fesch. Een man, ik schat hem ongeveer 60, ging erbij staan, met ostentatieve interesse in wat ik aan het lezen was. Toen ik hem de titel voorlas, zei hij, 'En u gelooft dat?' en ik antwoordde, 'Neen, ik geloof dat ik Hem nu al zie'. 'Geloof je dat echt?' 'Ja' 'Dan heb je geluk'. Later toen ik mijn concumpties ging afrekenen, kwam hij weer bij mij staan en vroeg : 'Is het een interessant boek?' Ik antwoordde : 'Ik vind hem nogal devotioneel, maar het is wel een mooi boek, ja.' 'Gelooft ge echt dat Jezus bestaan heeft?' 'Ik denk dat het wetenschappelijk vaststaat dat Jezus geleefd heeft.' 'Ja maar, gelooft ge dat Hij de zoon van God is?' '100% ben ik daar niet zeker van, maar, ja, dat geloof ik' zei ik met volle overtuiging. Terwijl hij zijn hand op mijn arm legde, antwoordde hij : 'Het belangrijkste is wat ge gelooft'.

Vandaag ging ik zoals bijna elke dag wat bidden in de kapel van het ziekenhuis en tegenwoordig zit daar iemand vaak te oefenen op het orgel. Hij had al gezegd dat het hem niet stoorde dat ik daar ging zitten en mij stoorde het evenmin. Dus ook vandaag zat hij te oefenen en op een bepaalde moment hield hij ermee op en maakte aanstalten om te vertrekken. Er onstspon zich toen een boeiend gesprek, over muziek en over orgel spelen. Zo'n onverwachts interessant contact, dat vind ik een cadeau van het leven.

'k Heb mezelf vandaag getracteerd op twee nieuwe cd's met meditatiemuziek. Het zijn allebei cd's met natuurgeluiden zoals van een rivier of een oceaan en vogelgeluiden. Ik ben er ene van al voor de tweede maal aan het beluisteren, het is zo eens iets anders dan hetgeen waar ik gewoonlijk naar luister. Het brengt me wat tot rust en dat is daar ook de bedoeling van, denk ik.

Zo bol ik de dag weer uit, met m'n kaarsjes en in de halve duisternis. Het heeft hier iets rustigs en ingetogens. Ik kom weer bij van een anders wat voze dag. Ach zo'n dagen heeft iedereen wel eens en die gaan ook voorbij. Hier komen schrijven heeft me goed gedaan.

23:16 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.