30-03-12

diep gelukkig

Gisteren heb ik voor fotomodel gespeeld. Er moesten foto's gemaakt worden met de nieuwe bus die hier voor mindervaliden in werking is gesteld plus voor op de website van de vzw die de assistentie die wij hier krijgen, organiseert. Ik vond het heel plezant om mee te maken. We zijn eerst naar een oud gebouw op de vesten rond de stad gereden (het Spui) en nadien naar de Nieuwe Kade dicht bij de heraangelegde Grote Markt. Vooral de wisselwerking met de fotograaf was enig. Binnenkort een BV...

's Avonds was ik bij de huisarts, voor het driemaandelijks bezoekje, en moest in de wachtkamer mijn beurt afwachten. Daar was nog iemand aan het wachten en we raakten aan de babbel en het leek die dame zo goed te bevallen, dat ze mijn naam en adres vroeg en vroeg of ze me eens mocht komen bezoeken. Dus misschien er nog een nieuwe vriendin bij...

In de loop van de week heb ik een eerste brief gekregen van mijn pennenvriend in de gevangenis en ik vond het een leuke brief. Hij heeft binnenkort zijn verjaardag en ik informeerde bij de organisatie of ik hem iets mocht opsturen, een boek of een cd of zo. Ze antwoordden mij dat een cd geen zin heeft, omdat ze in die staat in de gevangenis geen cd speler hebben, maar dat ik wel een boek of een tijdschrift kon laten opsturen, maar dan enkel via Amazon. Ik heb gisterenavond dan gekeken op die website en boeken gevonden over België in het Engels. Ik heb ze meteen besteld en laten opsturen. Mijn pennenvriend leerde graag iets meer over het land waar ik woon, vandaar die keuze. Het schrijven met een gevangene bevalt me zo goed, dat ik nog twee bijkomende adressen heb gevraagd. Bij drie adressen ga ik het nu wel houden.

Met mijn verjaardag heb ik zo'n lieve kaartjes, e-kaartjes en berichten via Facebook gekregen en dat maakt me gelukkig. Ik krijg zoveel vriendschap van zoveel mensen en dat doet echt goed. Straks ga ik er zelfs nog in slagen om van mezelf te houden... Vanmiddag praatte ik met mijn begeleidster aan huis, en ik heb haar verteld dat ik eigenlijk heel gelukkig ben nu. Ik zette alles eens op een rijtje : ik heb mijn vrienden, mijn geloof, mijn boeken en nu ook mijn pennenvrienden, alles bijeen is dat zo levenvullend dat ik niets méér nodig heb om gelukkig te zijn.

Ik heb de Heer beloofd dat ik dit levensjaar aan Hem zou wijden en aan het mij dienstbaar stellen in Zijn naam. Als ik kan passeer ik alle dagen in de kapel van het ziekenhuis. Ik voel geen gemis van niet meer naar de gebedsgroep te gaan. Tenslotte ga ik tegenwoordig elke donderdag naar de mis en éénmaal per maand naar een vrouwenabdij niet zo heel ver van hier. Thuis maak ik het geregeld stil of zet ik ingetogen muziek op en verzink ik in het gebed.

Ja ik ben diep gelukkig. Maar daar heb ik hard aan moeten werken.

23:51 Gepost door Martine | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Blij dat je gelukkig bent! Mooi geschreven ...

Gepost door: afa | 01-04-12

Reageren op dit commentaar

Dankjewel, afa!

Gepost door: Martine | 01-04-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.