26-03-12

't Is weeral voorbij...

Mijn verjaardag is weeral achter de rug. Terugblikkend moet ik zeggen dat er een groot contrast was tussen mijn samenzijn met een vriendin van gisterenavond die keigezellig was en de familiale bijeenkomst van vandaag. Ik laat het allemaal een tijdje bekoelen, misschien sta ik daar binnen enkele weken weer anders tegenover.

De laatste dagen heb ik erg genoten van het mooie weer. Enkele dagen geleden zat ik in het stedelijk park en zag er een jonge knaap op de grond vallen. 'Boembadaboem' zei ik. Hij was daar met zijn grootouders, die hem ook kijfden dat hij niet voldoende geluisterd had. Maar het jongetje liep recht naar mij toe en keek me vragend aan en ik zei : 'Ik zit in een grote buggy'. Er ontknoopte zich een gans gesprek over hoe ik me voortbewoog in de elektronische rolstoel en ik moest zelfs een kleine demonstratie doen... Dat zijn zo van die kleine dingen die mij kunnen charmeren en dus noteer ik ze hier neer, om het niet te vergeten.

In het park gebeuren nog meer dingen. Een andere dag zat ik op een leuk plekje in de zon, toen ik daar verjaagd werd door een fotografe die zei 'kan dat madammeke in dat karretje niet opzij gaan?'. De moeder van de gefotografeerde communicant richtte mij het verzoek op min of meer vriendelijke toon. Mensen kunnen toch bot zijn, vind ik, of geheel niet weten hoe met een persoon met een handicap om te gaan.

De laatste tijd heb ik nog veel gelezen. Op heel korte tijd had ik Le Christ philosophe van Frédéric Lenoir uit. Hij schetste een geschiedenis van het christianisme en het boeide mij uitermate. Hij was niet mals voor de kerkelijke overheden doorheen de tijd, die volgens hem de evangelische boodschap hebben omgedraaid. Nu ben ik een klein maar fijn boekje aan het lezen, Avec l'Intime van Frank Andriat. Het is heel mooi en heel poëtisch. Het gaat over hoe intiem omgaan met God, die hij nochtans niet zo benoemt. Ik heb weeral boeken besteld. Eén van Jacques Fesch, een moordenaar die in de gevangenis zich bekeerde, en één van Guy Gilbert, een priester die in Parijs zich inzet voor de marginalen. Volgens een vriendin zouden het mooie boeken zijn. Ik vertel er vast nog meer over.

00:32 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.