17-03-12

Fêtes galantes van Verlaine

Vandaag werd in Meesterwerk op Klara de poëzie van Verlaine in de verf gezet. Fêtes galantes heeft menig componist geïnspireerd, voornamelijk Fauré en Debussy  wier wederzijdse muzikale vertalingen vergeleken werden en ook nog met verschillende uitvoerders. De versie van Debussy geniet mijn voorkeur, maar ik smaakte ook de versie voor Sprachstimme van Condé. Ik genoot van deze uitzending en bleef er zelfs speciaal voor thuis. Na verloop ervan, ging er een mail naar mijn muziekleverancier met wat bestellingen. Ik heb trouwens ook nog besteld het volledig verzameld werk van Cage voor piano. Zo tracteer ik mezelf op een cadeau'tje voor mijn aanstaande verjaardag...

Eigenlijk heb ik van gans de dag genoten. Ik ben zelfs de hele dag in pyjama gebleven Lachen. Ik heb, wel op mijn gemak, heelwat huishoudelijke klussen geklaard, een aantal mensen gebeld en vanavond mij ook verlekkerd op een pizza. Nu ben ik aan het luisteren naar ontspannende jazzmuziek.

Wat de gebedsgroep betreft, heb ik een knoop doorgehakt en beslist niet meer te gaan... Er zijn heelwat andere manieren om de Heer te dienen. Mijn leven is zo al rijkgevuld en de groep was de laatste tijd vooral een bron van ergernis geworden. Dus geen goede sfeer om mij aan het gebed over te geven.

23:00 Gepost door Martine | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.